Your Pet, Our Passion.
Growing Pup logo animated
Valp i bly forlater huset med eier

Slik sosialiserer du valpen

14 minutters lesing
According to the World Health Organization, is "a state of complete physical, mental and...Read more
Lorem ipsum

Slik sosialiserer du valpen

Det er en spennende stund for dere begge når du tar med valpen hjem. Nå har den en helt ny verden å oppdage, fra å utforske de nye omgivelsene til å møte resten av familien og andre kjæledyr.

Det aller første som må gjøres når valpen kommer hjem, er å introdusere den for kurven sin, lekene, maten og vannskålen. Når valpen er komfortabel i sitt eget område i huset, kan du starte sosialiseringsprosessen.

Hva er sosialisering av valpen?

Sosialisering av valpen innebærer å hjelpe den med å utvikle sosiale ferdigheter slik at den kan være vennlig, rolig og uredd nye mennesker, kjæledyr og omgivelser. Det er lurt å hjelpe den med sosialiseringen i et trygt, stressfritt miljø som den føler seg komfortabel i, før du tar den med til et travelt eller ukjent sted.

Det er avgjørende for sosialiseringen at du introduserer valpen for familiemedlemmer eller gjester som kommer på besøk. Ved å redusere frykten for fremmede mennesker i tidlig alder, kan du bidra til å skape en vennligere voksen hund. Når du introduserer valpen for nye mennesker for første gang, bør du ha på halsbånd og snor for å unngå at den hopper opp. Gi «sitt»-kommandoen og hjelp den til å bli sittende. Dette vil hjelpe hunden å holde seg rolig.

Når du har brukt en stund på å sosialisere valpen inne i huset, kan du ta den med på tur til mange forskjellige steder, som kjøpesentre, parker og hundevennlige kaféer.

Dette vil hjelpe valpen å venne seg til å gå på forskjellige underlag og befinne seg på nye og interessante steder. Det aller viktigste er at det vil lære valpen å ikke være redd for det ukjente.

Introdusere valpen for andre kjæledyr

Valpesosialisering innebærer også å venne den til andre dyr, men du bør være forsiktig når du introduserer valpen for andre kjæledyr. Når du introduserer en eldre hund for valpen, er det anbefalt å ha begge i bånd. Dette kan hjelpe med å forebygge at de hopper opp, og betyr at du har større kontroll hvis en av dem skulle vise uventet atferd. Du bør ikke la dem være alene sammen i begynnelsen.

Hvis du introduserer valpen for en katt, bør du vurdere et gjerde av ståltråd eller netting i en døråpning slik at katten har mulighet til å slippe unna. Introduksjonen kan ta en stund, men med litt tid og tålmodighet kan de snart trives i hverandres selskap. Hvis valpen venner seg til katter tidlig i livet, vil den også ha mindre sjanse for å bli overbegeistret for ukjente katter.

Det vil ta tid og tålmodighet å sosialisere valpen, men hvis du tar godt vare på den, vil du få en selvsikker og godt oppdratt valp som trives i selskap med andre mennesker og kjæledyr.