Your Pet, Our Passion.
Savannah

Savannah

Savannah-katten er en høy, slank, langbent katt, og den endelige størrelsen kan også være avhengig hvor nært beslektet hver enkelt katt er til de første krysningene. De første generasjonene var ganske store. Hannene av Savannah-rasen er vanligvis større enn hunnene. Grunnet tilfeldige faktorer i hybridgenetikken til Savannah-rasen, kan betydelig variasjon i størrelse forkomme, også innenfor ett og samme kull. Den enkelte Savannah-katts individuelle utseende er i stor grad avhengig av generasjonen. De er vanligvis flekkete, men kan også ha klassiske eller marmorerte mønstre, snøfarger og blått eller andre utblandede farger. Ørene er store, dypt skålformet og avrundet og de står rett opp (baksiden av ørene har et lyst midtbånd kantet med svart, mørkegrått eller brunt, noe som gir en øyelignende effekt). De har en bred nese og svart strek over øynene. De korte halene har svarte ringer, med en svart tupp og øynene kan være grønne, brune eller gyldne.

Verdt å vite
  • Svært aktiv og nysgjerrig katt
  • Selvstendig katt
  • Litt pratsom katt
  • Slank og elegant katterase
  • Krever stell én gang i uken
  • Ikke-allergivennlig rase
  • Liker også naturen
  • Kan trenge tilvenning for å bo med barn

Personlighet

Da Savannah-katten ikke er vanlig, er det vanskelig å gi en generell oversikt over personlighetstrekk og hvor forutsigbare den er. Enkelte sier de er svært sosiale og vennlige overfor nye personer og andre katter og hunder, mens andre løper og gjemmer seg eller freser når de ser en fremmed person. Savannah-katten kan visstnok også hoppe høyt (2,4m) fra stående stilling, og den lærer fort. Dette er sannsynligvis ikke et godt valg for førstegangseiere. Den er ganske stor og blir ofte omtalt som påståelig. Savannah-katten kvitrer som en Serval eller mjauer om en huskatt eller bruker en blanding av begge. Den freser også høylydt.

Opprinnelse

Opprinnelsesland: USA

Savannah-katten er ganske kontroversiell. Den er i utgangspunktet en krysning av en huskatt og en Serval — en middels stor afrikansk villkatt med store ører. De første krysningene ble deretter avlet igjen, og kattene dette resulterte i anses for å være huskatter. Avl av rasen startet midt på 1980-tallet, og er godkjent av en av katteorganisasjonene.

Helse

Ernæring

Stell

Beste katteraser for barn