Antaisitko kodin lytkoiralle1280x400_0_0
Antaisitko kodin lytkoiralle1280x400_0_0
Mosjoner hele livet, i all slags vær

Mosjoner hele livet, i all slags vær

En hund er menneskets beste joggekamerat, og trenger mosjon hver dag

Selv om det er store forskjeller på hvor mye aktivitet ulike raser og hunder trenger, bør alle hunder få komme seg ut minst tre ganger om dagen. I løpet av turene får hunden mulighet til å gjøre sitt fornødne og utøve atferd som er naturlig for hunden – som å utforske omgivelsene, leke og bruke luktesansen.

Mosjoner på valpens betingelser

Valper ankommer som oftest til det nye hjemmet sitt ved cirka 8 ukers alder. Siden muskler og ledd fortsatt er i utvikling, er bevegelsene deres ofte klumsete. En liten valp sover mye og har bare energi til å være aktiv i korte perioder om gangen. Spontan aktivitet er best for valpen, sånn at den kan ta hvilepauser underveis. Et mykt underlag, som gress eller skogsstier, er godt egnet for valpen.

Mosjoner hele livet, i all slags vær

Små hunder trenger også mosjon

Det er viktig med nok mosjon for hunder i alle størrelser – selv de aller minste! Når du har det travelt er det av og til fristende å bære den lille hunden i armene, men det er viktig at hunden får være aktiv hele tiden. Jevnlig mosjon holder hundens vekt stabil og støtter hjertehelsen og en sterk motstandsdyktighet.

Nyt en trygg sommer

Sommeren er en kjempefin tid å nyte livet og aktiviteter utendørs sammen med hunden. Du må imidlertid passe på at hunden ikke blir overopphetet. I motsetning til mennesker er ikke hunder i stand til å kontrollere kroppstemperaturen ved å svette. Hunden svetter bare fra potene, og når kroppstemperaturen stiger kan overoppheting føre til ubehag. I ekstreme tilfeller kan hunden til og med dø som følge av heteslag.

Hva bør man gjøre hvis hunden får heteslag?

Symptomer på heteslag hos en hund er rask pust, at den forsøker å finne skygge, at den ikke har lyst til å leke, og at den går ustødig. En overopphetet hund bør flyttes til et skyggefullt sted og kjøles ned ved å forsiktig helle vann over den, spesielt over magen, halsen og innsiden av lårene. Hvis hunden vil drikke kan du la den drikke kaldt vann, men ikke tving den til å drikke, da kaldt vann kan få blodårene til å trekke seg sammen. Hvis det er nødvendig bør du raskt ta kontakt med veterinæren.

Turer i minusgrader

Hunder liker å gå tur selv i kaldt vær, så lenge turene ikke er for lange. Store hunder tåler som regel kulden bedre enn små hunder. Hundens pels spiller også en betydelig rolle for hvor godt den tåler kulde. Raser med tykk pels takler vanligvis kulde godt, men små og hårløse raser, i tillegg til valper og gamle hunder, kan plages av det kalde været. I dette tilfellet kan det være nødvendig med en varm vinterjakke og kortere turer.

Velg et fôr som har blitt utviklet for hundens behov

Velg et fôr som har blitt utviklet for hundens behov

Den lille hunden din er en helt unik følgesvenn, full av energi, moro og nysgjerrighet. Selv om personligheten er sterk, er hunden mindre enn mange andre hunder, noe som betyr at behovene også er annerledes.


Oppdag serien