Schnauzer Standard

Schnauzer Standard

Schnauzer er en mellomstor, solid og muskuløs hund med fremtredende øyenbryn og bart. Pelsen kan være svart eller salt og pepper. Voksne hannhunder skal ideelt ha en høyde på ca. 48 cm og veie rundt 18 kg. Voksne tisper har en høyde fra 45,7 cm og veier 16 kg.

 • Hund som egner seg for eier med erfaring
 • Noe trening påkrevd
 • Jeg liker aktive turer
 • Liker å gå i en til to timer om dagen
 • Mellomstor hund
 • Lite sikling
 • Krever stell av pelsen annenhver dag
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Snakksalig og pratsom hund
 • Vakthund. Bjeffer, varsler og beskytter fysisk
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre barn

Opprinnelse

Schnauzer har vært representert i kunst og skulpturer så tidlig som på 1400-tallet. Schnauzer (ofte kalt mellomschnauzer) er den hunden som dvergschnauzer og riesenschnauzer utviklet seg fra, og kommer fra Sør-Tyskland og de nærliggende regionene i Sveits og Frankrike. Opprinnelig ble den brukt som rottefanger, før man oppdaget at den også var en utmerket vakthund. Den første rasestandarden for denne hunden ble opprettet i 1890.

Personlighet

Schnauzer-hunder er livlige og aktive, men har også sta og egenrådige trekk. De kan knytte et veldig tett bånd til én person eller én familie, og kan bli veldig beskyttende av sitt territorium. Schnauzer-hunden går ikke alltid like godt sammen med andre hunder eller husdyr, og trenger derfor særlig grundig sosialisering og tilsyn. De er raske til å varsle familien om fremmede på vei mot deres territorium med et dypt bjeff.

Helse

Schnauzer-rasen kan utvikle hjerteproblemer og, som de fleste raser, hoftedysplasi (en tilstand som kan føre til bevegelighetsproblemer). Screening er tilgjengelig.

Mosjon

Schnauzers liker mosjon og lek, og voksne hunder trenger minst en time mosjon hver dag, helst mer. De liker å holdes aktive og liker trening.

Ernæring

Hundens diett må ha den rette balansen mellom alle hovedgruppene av ernæring, inkludert konstant tilførsel av friskt vann. Det er viktig å gjennomføre regelmessige kroppskontroller, for å sikre at hunden holder seg i toppform. Husk å mate den minst to ganger daglig og i samsvar med retningslinjene for det spesifikke fôret.

Stell

Pelsen er hard, stri og kort med en tett underpels. Fullstendig pelsstell er nødvendig minst to ganger i uken. Håndstripping er et must for utstillinger, men klippingen av dette smarte familiekjæledyret er enkel og grei.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.