Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
PPVD masterlogo
Hund hopper i et felt med tusenfryd.

Allergi hos hunder

6 min read
PPVD masterlogo
Sponsored by Pro Plan Vet Diets
According to the World Health Organization, is "a state of complete physical, mental and...Read more
Lorem ipsum

Forstå hundens allergier

Mange hunder opplever allergiske reaksjoner mot ulike ting. Selv om allergiske reaksjoner kan være alvorlig, vil veterinæren kunne hjelpe deg med å finne måter å håndtere hundens allergi. Denne artikkelen tar for seg hovedsymptomene og årsakene til allergi hos hunder, samt noen av de ulike behandlingsalternativene du har.

Loppeallergi

Alle hunder kan få lopper, men det er ikke alle hunder som opplever en allergisk reaksjon på loppebitt. Hunder med loppeallergi opplever en alvorlig, kløende reaksjon når loppens spytt kommer i kontakt med huden.

Dette kan føre til pelstap og åpne sår eller skorper på huden, vanligvis på ryggen ved haleroten. Kanskje ser du også hudskader på andre deler av kroppen. Disse sårene kan føre til en bakterieinfeksjon.

 

 

 

En loppeallergi er mer alvorlig enn en hund med lopper, og problemet kan ikke løses ved å klippe pelsen eller holde hunden innendørs. Hvis du mistenker loppeallergi, kan du ta kontakt med veterinæren for å få råd om hvilken behandling som er best.

Veterinæren vil kanskje anbefale et spesialfôr som er sammensatt for å bidra til håndtere allergiske hudreaksjoner, som PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS® Canine DRM Dermatosis.

Kontaktallergi

Det finnes flere ting som kan forårsake kontaktallergi hos hunder, blant annet loppehalsbånd, veisalt, ull eller planter. Det kan faktisk kreve en del detektivarbeid å finne kilden!

Tegnene på kontaktallergi er intens kløe, utslett eller kuler på huden. Dette kommer til syne på den delen av kroppen som er i kontakt med allergenet. Kroppsdelene som oftest blir berørt er haken, brystet, magen og halen.

Et alternativ for å håndtere kontaktallergi er å hindre kontakt med det som irriterer.

Veterinæren vil også kunne gi råd om andre behandlingsmuligheter, blant annet å bytte til et spesialformulert fôr, som PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS® Canine DRM Dermatosis.

Innåndingsallergi

I likhet med mennesker kan hunder være allergiske mot pollen fra trær, gress og ugress, i tillegg til meldugg, mugg og støvmidd. Hunder med innåndingsallergi er ofte allergiske mot flere ulike stoffer. Innåndingsallergier kan begynne i en hvilken som helst alder, men de fleste utvikler seg i alderen mellom 1 til 4 år.

Hovedsymptomet knyttet til innåndingsallergi er alvorlig kløe og kloring, særlig i ansiktet og i ørene. Det er mange grunner til at hunden din klør seg mer enn vanlig, derfor er det lurt å ta kontakt med veterinæren.

Han eller hun vil kunne gi råd om hvordan du best kan håndtere allergien. Dette kan innebære å bytte til et spesialformulert fôr. I og med at enkelte allergener også absorberes gjennom huden, kan hyppig bading med Allergivennlig  sjampo redusere virkningen fra enkelte av disse.

Matallergi

Hunder kan ofte utvikle allergier mot fôr de allerede har spist mange ganger tidligere uten problemer. Den vanligste årsaken er en reaksjon på et bestemt Protein  i mat som okse eller svin.

Tegnene på matallergi omfatter kløe, fordøyelsesproblemer og pusteproblemer. Hvis du ser disse symptomene, bør du kontakte veterinæren.

Veterinæren vil veilede deg gjennom prosessen med å finne ingrediensen som er problemet. Første trinn er å bytte til et Allergivennlig  spesialfôr, som PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS® Canine HA Hypoallergenic – som regel i cirka 8–10 uker.

Et Allergivennlig  fôr er vitenskapelig sammensatt for å minimere risikoen for allergiske reaksjoner. Når hunden har vent seg til det nye fôret, kan du gradvis reintrodusere flere ingredienser til du finner årsaken til den allergiske reaksjonen.

Når du har identifisert dette, kan veterinæren gi råd om hvilket fôr som er best for å håndtere allergien – og bidra til at hunden holder seg frisk og rask på lang sikt.