Mikrochip til katten

Bruk av mikrochip er en sikker og permanent identifikasjonsmetode for dyr, og øker betraktelig sjansen for at bortkomne eller stjålne katter finner tilbake til eierne sine. Tradisjonelle halsbånd og merker kan enkelt falle av, og kan være en fare for katten. Mikrochips er derimot permanente. Hver mikrochip inneholder en unik 15-sifret kode som lagres i en nasjonal database sammen med eierens kontaktinformasjon. Når chipen skannes, vises informasjon om katten, og kontaktinformasjonen til eieren kommer fram noe som gjør det enkelt å bringe katten tilbake til hjemmet sitt.

Hvor det er viktig å bruke mikrochips til katten

Katte kan bli borte av mange årsaker. Den kan gå seg vill eller miste retningssansen, spesielt hvis du nettopp har flyttet, kan bli redd og flykte, eller bli involvert i en ulykke. Mens halsbånd kan falle av eller bli fjernet, vil en mikrochip holde seg trygt på plass. Mikrochips er også nyttige ved tvist om eierskap.

Når bør jeg implantere en mikrochip i katten?

Det er ingen minimumsalder for implantasjon av mikrochips, men de fleste implanteres samtidig med de første vaksinene eller sterilisering. Alle katter bør får mikrochips før de slippes ut for første gang. Mange oppdrettere sørger for at kattungene deres allerede er utstyrt med mikrochips før de finner nye hjem, og de fleste dyremottak gjør det samme før de finner nye eiere. Det er avgjørende at katten eller kattungen din får en mikrochips hvis du vil ta den med til utlandet. I enkelte land er dette påbudt.

Prosedyren

Mikrochips kan implanteres av en veterinær eller personell ved dyreorganisasjoner med spesiell opplæring. Etter en kort konsultasjon, vil en ørliten mikrochip på størrelse med et riskorn blir plassert under kattens hud, mellom skulderbladene. Prosedyren er rask, og skaper ikke mer smerte enn en injeksjon. Når mikrochipen er på plass, vil ikke katten føle at den er der, og den vil i de fleste tilfeller bli hvor den er på livstid.

Holde kontakten

Det er avgjørende at du husker å oppdatere informasjonen i mikrochipen hvis du flytter eller endrer telefonnummer. Ta kontakt med mikrochip-databasen for å gjøre dette.

Hva om katten min blir borte?

Hvis katten din blir borte tar du kontakt med databasen for å forsikre deg om at de har den mest oppdaterte kontaktinformasjonen for å nå deg. Hvis katten blir funnet og skannet, kan du enkelt bringe den hjem igjen.

Ytterligere fordeler knyttet til mikrochips

Har du ofte uønsket besøk av andre katter som kommer inn i huset gjennom kattedøren? Hvis det er tilfelle, og katten din har mikrochips, kan du vurdere å installere en spesiell mikrochip-aktivert kattedør i hjemmet ditt. En slik dør identifiserer katter som forsøker å gå inn i huset ved å skanne mikrochipen, og lar bare katter med et programmert nummer slippe inn gjennom kattedøren.

Hva om jeg vil gi katten et nytt hjem?

Hvis du ønsker å overføre eierskapet for katten, tar du ganske enkelt kontakt med mikrochip-databasen og fyller ut de relevante skjemaene for å sikre at kontaktinformasjonen til den nye eieren nå er forbundet med kattens informasjon.

FINN DE RETTE PRODUKTENE FOR KATTEN DIN