Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Burmeser

Burmeser

Burmeseren er en mellomstor katt med avrundet hode og en elegant, men likevel muskuløs kropp. Rasen er ikke så stor og solid som britisk korthåret og heller ikke så slank og fin som siamesere. Øynene er store og lyse og kan ha enhver nyanse av gult – og synes ofte å endres med variasjoner i lyskvalitet. Halen er rett og ender i en avrundet penselspiss. Den fine, korte, glatte pelsen som ligger tett til kroppen, er et karakteristisk trekk ved burmeseren. Burmesere kommer i ti farger, men for alle farger vil underpelsen være lysere enn ryggen og skyggen være gradvis.

Verdt å vite
  • Svært aktiv og nysgjerrig katt
  • Sosial og avhengig katt
  • Svært pratsom katt
  • Katt med gjennomsnittlig kroppsform
  • Krever stell én gang i uken
  • Ikke-allergivennlig rase
  • Liker også naturen
  • Flott familiekatt

Personlighet

Burmesere er ekstremt vennlige og kjærlige skapninger som trenger oppmerksomhet fra mennesker for å trives. Burmesere er svært krevende og vil følge etter eierne rundt i huset og trygle om oppmerksomhet. De kan til og med klatre opp på eierens ben og be om å bli plukket opp og kost med! Dette er svært høylytte katter som ofte vil hilse på sine eiere når de kommer hjem, eller få sine behov hørt, og ta del i alle slags aktiviteter. Rasen er lojal mot sine eiere, og den kalles av og til for "hundekatten", da mange liker å leke apportering. De er svært intelligente og kan løse problemer, for eksempel å åpne dører, og de er ofte dyktige rømningsartister!

Opprinnelse

Opprinnelsesland: Burmeser

Dette er en mørk brun katt, som ligner på siameseren i formen. Den ble først tatt fra det fjerne østen til California på 1930-tallet. Da det ikke var noen andre burmeser-katter i Amerika på den tiden, ble Wong Mau-rasen paret med en Seal Point-siameser. Gjennom selektiv avl ble en ny mørkpelset rase kjent som burmeseren vi kjenner i dag. Burmeseren ble først anerkjent som en rase i USA og kom deretter til Europa på 1940-tallet. Avlsprogrammer har siden utviklet en rekke ulike pelsfarger.