La Perms

La Perms

La perm-katter har et elegant utseende som ligner på siamesere, med et kileformet hode. Den krøllete pelsen på begge variantene (langhår og korthår) kan variere i lengde og fylde, avhengig av sesong og kattens alder, men har ikke underpels. Krøllene spenner fra stramme ringformede krøller til lange korketrekker-krøller. De strammeste krøllene forekommer på undersiden av halsen og nederst på ørene. Langhår-versjonen har en krøllet hale, og korthår-versjonen en "flaskebørste"-type hale. Alle typene har et par lange, krøllete værhår. La perm kan ha en hvilken som helst pelsfarge og et hvilket som helst mønster. Øynene har nyanser fra gull til vann – og kan også ha to forskjellige farger.

La perm
  • Pelslengde Kort
  • Krav til pelsstell En gang i uken
La perm
  • Støy Middels
La perm
  • Aktivitet Middels

Opprinnelse

La perm-kattens krøllete eller bølgede pels er det mest iøyenfallende trekket. Denne rasens stamfar ble funnet i et kull av vanlige katter på en gård i Oregon i 1986. Én av kattungene i kullet ble født skallet. Innen åtte uker begynte kattungen å få et veldig mykt, krøllete hår. Ved tre til fire måneders alder hadde kattungen et fullstendig krøllete hår, som man i dag finner hos alle la perm-katter. I motsetning til andre krøllete raser, som Devon Rex eller Cornish Rex, kan la perm-kattenes pels være både kort og lang. Rasen er ikke vanlig utenfor Amerika.

Personlighet

La perm-katter er snille katter. De elsker mennesker og oppsøker menneskelig selskap. De er veldig kjærlige og liker å bli kost med. De kan lett lære seg å hente ting og mange andre ferdigheter. De er nysgjerrige av natur og ønsker alltid å vite hva som skjer rundt dem. De er generelt stille, men kan være høylytte når de ønsker oppmerksomhet.

Helse

Arvelige plager har ennå ikke blitt identifisert i rasen.

Opprinnelsesland

USA

Ernæring

Hver enkelt katt er unik, og hver har sine bestemte ting den liker, misliker og trenger når det gjelder mat.  Katter er imidlertid rovdyr, og alle katter trenger minst 41 forskjellige og spesifikke næringsstoffer fra maten. Forholdet mellom disse næringsstoffene vil variere avhengig av alder, livsstil og generell helse, så det er derfor åpenbart at en voksende, energisk kattunge trenger en annen balanse mellom næringsstoffene i kostholdet enn en mindre aktiv, eldre katt. Andre ting å huske på, er å gi katten riktig mengde mat slik at den opprettholder en "ideell kroppstilstand" i samsvar med fôringsretningslinjer, og å ta hensyn til individuelle preferanser med hensyn til våtfôr eller tørrfôr.

Stell

Maine coon-katten er den største av alle katterasene har en kraftig muskuløs kropp og store ben. Hodet har en firkantet snute og store, brede, høye ører. Pelsen er lang og tykk, og består av en underpels som er dekket av en fyldig, blank, vanntett overpels. Håret på hodet, nakken og skuldrene er kortere og øker i lengden nedover ryggen, sidene og halen. Håret på magen og knebuksene er fyldig og raggete. En krave, som er tyngre hos hannene enn hos hunnene, begynner nederst på ørene. Halehåret er langt og flytende. Ørene har dusker på tuppen. Potene har også dusker, som danner en snøsko-effekt. Maine coon-rasen kommer i over 30 forskjellige farger. Øynene kan være grønne, gullfargede eller kobber. Hvite katter kan ha blå eller øyne med to forskjellige farger.