Your Pet, Our Passion.
Maine Coon

Maine Coon

Maine coon-katten er den største av alle katterasene har en kraftig muskuløs kropp og store ben. Hodet har en firkantet snute og store, brede, høye ører. Pelsen er lang og tykk, og består av en underpels som er dekket av en fyldig, blank, vanntett overpels. Håret på hodet, nakken og skuldrene er kortere og øker i lengden nedover ryggen, sidene og halen. Håret på magen og “knebuksene” er fyldig og raggete. En krave, som er tyngre hos hannene enn hos hunnene, begynner nederst på ørene. Halehåret er langt og flytende. Ørene har dusker på tuppen. Potene har også dusker, som danner en snøsko-effekt. Maine coon-rasen kommer i over 30 forskjellige farger. Øynene kan være grønne, gullfargede eller kobber. Hvite katter kan ha blå eller øyne med to forskjellige farger.

Verdt å vite
  • Svært aktiv og nysgjerrig katt
  • Sosial og avhengig katt
  • Litt pratsom katt
  • Større, kraftigere katterase
  • Krever daglig stell av pelsen
  • Ikke-allergivennlig rase
  • Liker også naturen
  • Flott familiekatt

Personlighet

Maine coon-katter har en vennlig natur og er veldig lekne og snille. De liker menneskelig selskap og er gode kjæledyr. De kan ofte bli funnet sammenkrøllet på de merkeligste steder – muligens på grunn av deres beskjedne opprinnelse. De nyter å være i friluft og trenger derfor å kunne klatre og simulere jakt. Maine coon-katter er kjent for den herlige, dempede kvitrelyden de lager.

Opprinnelse

Opprinnelsesland: Amerika

Forfedrene til Maine coon-katten var langhårede katter som ble brakt til staten Maine i USA av sjøfolk på 1850-tallet. Disse kattene paret seg så med de lokale korthåret kattene. Avkommet var store, sterkt bygde katter med halvlang pels og børstelignende haler som lignet på vaskebjørnens hale, derav navnet Maine coon. Kattene utviklet en tykk, tett pels for å kunne motstå de ekstreme Maine-vintrene. Spesialutstillinger med Maine coon-katter ble holdt så tidlig som på 1860-tallet, og rasen ble veldig populær som kjæledyr. Maine coon-katten ble importert til Storbritannia på 1980-tallet.

Helse

Ernæring

Stell

Beste katteraser for barn