Sibirkatt

Siberian Forest

Sibirkatten er en større rase med en muskuløs kroppsbygning og en tønneformet overkropp. Pelsen er lang og tett, og hodet har en modifisert kileform med avrundede konturer og veldig uttrykksfulle øyne. Det generelle fysiske utseendet signaliserer styrke og kraft. De lengre hårene i den tredoble pelsen er bleke og tettsittende, og mørkere mot ytterenden. Dette gjør at pelsen glinser når katten beveger seg. Selv om brunstripet er den vanligste fargen, kan en sibirkatt ha en hvilken som helst farge og et hvilket som helst mønster, eller en kombinasjon av farger, ensfarget lilla eller ensfarget sjokolade.

  • Leken og nysgjerrig katt
  • Sosial og avhengig katt
  • Litt pratsom katt
  • Større, kraftigere katterase
  • Krever daglig stell av pelsen
  • Allergivennlig rase
  • Trenger uteområder
  • Kan trenge tilvenning for å bo med barn

Opprinnelse

Sibirkatten er Russlands nasjonalkatt. Denne naturlige rasen har eksistert i Russland i hundrevis av år. Sibirkattene har en dokumentert historie helt tilbake til år 1000, og den ryktes å være stamfar til de fleste moderne langhårede raser. Etter å ha levd i det kalde russiske klimaet over mange generasjoner har rasen utviklet en hardfør natur og en tett, tredobbel pels som holder vannet ute. Noen få sibirkatter ble importert til Storbritannia på slutten av 1800-tallet, men rasens popularitet avtok til fordel for den tykkpelsede perseren. Interessen for rasen er nå igjen økende i Storbritannia.

Opprinnelsesland

Russland

Andre navn

Sibirsk katt

Personlighet

Sibirkatten er et kjærlig husdyr som elsker oppmerksomhet, og de er derfor gode følgesvenner. Rasen sies å være lojal, sosial og trygg. Sibirkatter er svært intelligente og synes å "løse problemer" for å oppnå det de vil ha. De skal også elske å leke i vann, vannboller og dryppende kjøkkenvasker. De liker å klatre og er gode jegere. De maler lett, men vil også hvine og kvitre. De fleste sibirkatter vil riste med halen når de er glade.

Helse

Enkelte linjer av sibirkatt kan være utsatt for en hjertesykdom som kalles hypertrofisk kardiomyopati.

Ernæring

Hver enkelt katt er unik, og hver har sine bestemte ting den liker, misliker og trenger når det gjelder mat. Katter er imidlertid rovdyr, og alle katter trenger minst 41 forskjellige og spesifikke næringsstoffer fra maten. Forholdet mellom disse næringsstoffene vil variere avhengig av alder, livsstil og generell helse, så det er derfor åpenbart at en voksende, energisk kattunge trenger en annen balanse mellom næringsstoffene i kostholdet enn en mindre aktiv, eldre katt. Andre ting å huske på, er å gi katten riktig mengde mat slik at den opprettholder en "ideell kroppstilstand" i samsvar med fôringsretningslinjer, og å ta hensyn til individuelle preferanser med hensyn til våtfôr eller tørrfôr.

Stell

Selv om sibirkattens lange hår ikke floker seg spesielt lett, vil den ha glede av regelmessig pelsstell for å holde seg i topp stand. Den lange pelsen er på sitt tykkeste i vintermånedene.

Beste katteraser for barn

Denne rasen er ikke kjent for å være en av de beste rasene for barn, men alle katter er forskjellige, og med ordentlig tilvenning vil den likevel kunne leve med barn.

katt

Er dette den rette rasen for deg?

Alle katter har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke katteraser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og katten liker de samme tingene vil det vær større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det kan være utrolig tilfredsstillende å adoptere en katt fra et dyremottak og tilby den et nytt liv. Det er ange katter som venter på et kjærlig og fast hjem. Hver katt har sin egen historie, og mange har mistet det første hjemmet de hadde. De vil gjerne bli en del av ditt hjem. Dyremottak og omplasseringssentre med godt rykte vil være veldig nøye med å tilpasse riktig person til riktig katt. Staben vil med glede tilby råd og besvare spørsmål du måtte ha.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasekatt, er det best å finne en kjent oppdretter. Den viktigste fordelen med å kjøpe en rasekattunge eller -katt er at du vet hvordan den vil se ut og hva slags personlighet den sannsynligvis vil ha. Ta kontakt med veterinæren for mer informasjon om smittsomme sykdommer, genetiske svakheter eller spesielle behov katten måtte ha. Slik vil du være forberedt til å ønske den velkommen hjem.

Ønske katten velkommen hjem

Rett før katten eller kattungen skal komme hjem er du sikkert veldig spent. I løpet av disse siste dagene før ankomst er det mange ting du kan gjøre for å få tiden til gå frem til dagen hvor katten kommer hjem.