PURINA® Historie

PURINA® Historie

Vi tror at livet blir bedre når mennesker og kjæledyr kan være sammen. Denne tanken har vært en del av virksomheten vår gjennom tidene og ble virkelig brakt til live gjennom PURINA®-merket som ble skapt av William H. Danforth i 1904. Nå ligger denne troen sentralt i alt vi gjør og de produktene vi lager over hele verden

PURINA® som vi kjenner det i dag er en sammenslåing av tre etablerte dyrefôrprodusenter: PURINA®, SPILLERS® og FRISKIES®. Hver og en har de en rik historie og har spilt en avgjørende rolle i å etablere PURINA® som en verdensleder innen dyreernæring. Vil du vite mer? I fanene nedenfor kan du lese mer om den unike historien til hvert varemerke.

1829

Joel Spiller starter opp en virksomhet som kornhandler i Bridgewater, Somerset

1840s

Med litt hjelp fra forretningspartneren Samuel Browne bygger Spiller Storbritannias andre dampdrevne mølle.

1856

Spiller & Co skaffer seg sitt andre lokale – et bakeri i Cardiff. Etter kort tid produserer virksomheten sine aller første hundekjeks her.

1890

Spiller & Co slår seg sammen med Bristol-baserte William Baker & sønner og blir til Spillers and BAKERS® Limited.

1894

William H. Danforth grunnlegger Robinson-Danforth Commission Company sammen med George Robinson og William Andrews. Sammen setter de i gang med å produsere husdyrfôr og endrer navnet til Ralston PURINA® i 1902.

1907

Spillers and BAKERS® Limited lanserer SHAPES – en fargerik kjeks for hunder. 100 år senere finnes SHAPES fortsatt i butikkene!

1914

28. juli erklæres første verdenskrig. På dette tidspunktet produserer Spillers 18 ulike varianter av hundekjeks ved fabrikker i Cardiff, Bristol, London, Newcastle og Birkenhead.

1920-tallet

Verdens første forskningssenter for hundeernæring åpnes i Seattle, USA av Carnation Corporation – selskapet bak Friskies.

1923

Nesten hundre år etter at det ble grunnlagt, vokser Spillers fortsatt dramatisk, og innen 1923 har selskapet overtatt ikke mindre enn syv datterselskaper.

1926

PURINA etablerer det aller første senteret for dyreomsorg og ernæring ved PURINA® Farms i nærheten av Gray Summit, Missouri. Her formulerer og tester PURINA®-eksperter sine dyrefôrprodukter for å sikre at de både er velsmakende og svært næringsrike. I dag har dette senteret utviklet seg til Nestlé PURINA® Pet Care Centre i det nordvestlige Missouri.

1926

Spillers blir offisielt gode nok for de kongelige, da selskapet erklæres som hoffleverandør av hundefôr.

1927

WINALOT® lanseres som spesialfôr til greyhound – og gir dem drivstoff til å vinne mange løp! Samtidig bestemmer selskapet seg for å samles, forene sine undermerker og lanseres på nytt med navnet: Spillers Limited.

1930-tallet

Dyrefôrindustrien tar av for alvor, og Spillers WINALOT®, SHAPES og SAVAL blir ledende varemerker i Storbritannia.

1939-1945

Med krigen kom rasjoneringen – og en svært begrenset tilgang til mel for å lage hundekjeks. Bruken av blikk i hermetisk dyrefôr blir også forbudt.

1948

Friskies innfører noe nytt på dyrefôrmarkedet... det aller første hermetiske våtfôret for hunder.