Vår historie

Vår historie
 

1894

Sammen med George Robinson og William Andrews, grunnlegger William H. Danforth selskapet Robinson-Danforth Commission Company. Sammen begynner de å produsere fôr til husdyr, og skifter navn til Ralston Purina i 1902.

history

1926

PURINA starter opp sitt aller første ernærings- og pleiesenter for kjæledyr ved PURINA Farms nær Gray Summit i Missouri. Her satte PURINA-eksperter sammen og testet dyrematprodukter for å sikre at de var både tiltalende i smak og svært næringsrike. I dag har dette senteret utviklet seg til Nestlé PURINA Pet Care Centre i det nordvestlige Missouri.

history

1956

PURINA feirer en ny milepæl idet Dog Chow® blir den første dyrematen som lages ved hjelp av ekstrusjonsteknologi. Den samme teknologien brukes fortsatt til å lage de særegne formene vi kjenner som ‘kroketter’ i dag.

history

1963

PURINA møter behovet hos en voksende populasjon amerikanske huskatter ved å lansere en ny serie – Cat Chow®.

1986

Ralston selger PURINA Mills dyrefôrvirksomhet, slik at selskapet kan fokusere på hunde- og kattemat.

1987

PURINA lanserer sin banebrytende 14-årige studie som vitenskapelig beviser at å mate hunder slik at de oppnår sin ideelle kroppstilstand, kan hjelpe dem å holde seg friske lenger. Samme år etablerer PURINA Pets for People – en dedikert ressurs for å hjelpe kjæledyr å finne et nytt hjem. I dag er Pets for People involvert i nesten 6000 velferdsorganisasjoner bare i USA. Kort tid etterpå startes Pets for Seniors-programmet, som hjelper til med å redusere kostnaden for dyreadopsjon for amerikanske pensjonister ved over 150 dyremottak.

1990

Et nytt år, og to spennende nye oppkjøp for Nestlé: Friskies Europe og ALPO® Pet Foods (USA) – merket hvis talsmann, Lorne Green, hadde så stor tro på produktet at han smakte på maten selv. Les mer om Friskies før overtakelsen.

1998

Nestlé overtar Spillers Pet Foods – et av Storbritannias ledende dyrematmerker, med en arv som går nesten 170 år tilbake. Sammen blir de et av verdens største dyrepleieselskaper. Les mer om Spillers.

1999

Nestlé grunnlegger verdens første og eneste Canine Reference Family DNA Distribution Center for å hjelpe toppforskere å fremme arbeider innen hundegenetikk.

2001

Den 12. desember overtar Nestlé Ralston Purina og blir Nestlé PURINA Pet Care, et skritt som er med på å øke tilgjengeligheten av PURINA-produkter verden over – til glede for både kjæledyr og eierne!

2010

Etter mange års planlegging åpner PURINA Event Center. Det er designet for å huse selv de største katte- og hundeshow, og innendørsanlegget har et putelagt sportsgolv, mer enn 150 pleiestasjoner og egne baderom for hunder.