Basset fauve de bretagne

Basset fauve de bretagne

Denne mellomstore hunden med solid pels er en typisk rørformet hund, men ikke like lav som basset hound med en høyde på 32–38 cm som fullvoksen. Den veier ca. 16–18 kg som voksen. Pelsen kan ha farge lysebrun, gullhvete eller rødhvete. Noen kan ha noe hvitt på brystet

Dog
  • Størrelseskategori: Mellomstor
  • Krav til pelsstell: En gang om uken
Dog
  • Røyting: Lite
  • Allergier: Nei
  • Støy: Ikke for støyete
  • Gruppe NKK: Drivende hunder og sporhunder
Dog
  • Andre kjæledyr: Lav
  • Egnethet som vakthund: Middels

Opprinnelse

Basset fauve de bretagne er den minste av de to hound-hundene som kommer fra Bretagne-området i Frankrike med opprinnelse på 1800-tallet. De ble avlet frem ved å krysse den større versjonen, griffon fauve de bretagne, og brittany bassets, og ble opprinnelig brukt til jakt på alt fra kanin til villsvin. De tidligere versjonene av rasen så sannsynligvis mer ut som terriere enn den gjør i dag. I tillegg til i hjemlandet blir disse hundene nå stadig mer populære i Storbritannia, der de har vært registrert hos The Kennel Club siden 1991.

Personlighet

Dette er trivelige små hunder – intelligente, vennlige, modige og veldig aktive. Basset fauve de bretagne går godt sammen med barn og andre husdyr. De er ikke egentlig vakthunder, men de vil si ifra når det kommer fremmede på døren. De blir misfornøyde hvis de holdes innesperret over lengre tid, og de elsker å ha et travelt liv og å være involvert i alle familiesaker

Helse

Dette er en hardfør rase som ikke har noen spesifikke raserelaterte problemer rapportert per i dag.

Mosjon

For størrelsen trenger basset fauve de bretagne en moderat mengde mosjon – rundt to timer om dagen eller mer. Disse kvikke hundene elsker å leke og har en lidenskap for jakt, så du må være forsiktig når de løper uten bånd, og de må trenes for tilbakekalling som valper, ellers vil de vende deg det døve øret og komme tilbake når det passer dem!

Ernæring

Hundens diett må ha den rette balansen mellom alle hovedgruppene av ernæring, inkludert konstant tilførsel av friskt vann. Det er også viktig å gjennomføre regelmessige kroppskontroller, for å sikre at hunden holder seg i toppform. Husk å mate den minst to ganger daglig og i samsvar med retningslinjene for det spesifikke fôret.

Stell

Basset fauve de bretagne krever lite stell, og de trenger bare å få sin harde, tette pels kjemmet gjennom en gang i uken, og plukket to ganger i året. Pelsen skal aldri trimmes, men overskytende hår rundt ørekanalene må fjernes.