Bayersk viltsporhund

Bayersk viltsporhund

Denne muskuløse, mellomstore hunden er litt lengre enn den er høy, og veier 20–25 kg som fullvoksen. Voksne hanner har en høyde på 47–52 cm og tisper 44–48 cm. Den korte pelsen kommer i brun, rød med svart maske, og hjorterød med eller uten svart maske.

dog
  • Størrelseskategori: Mellomstor Røyting Lite
  • Krav til pelsstell: En gang om uken
dog
  • Allergier: Nei
  • Støy: Ikke for støyete
  • Gruppe NKK: Drivende hunder og sporhunder
dog
  • Andre kjæledyr: Middels
  • Egnethet som vakthund: Middels

Opprinnelse

Bayersk viltsporhund stammer fra middelalderens sporhunder. Disse originale hundene har gitt opphav til ulike raser og typer, inkludert hannoveransk viltsporhund. For å produsere en lettere hund ble hannoveransk viltsporhund krysset til rød viltsporhund, og på 1870-tallet ble den bayerske viltsporhunden dannet, en blodhundrase som kunne spore den kalde duften av såret vilt i fjellområder. En klubb for rasen ble etablert i München i 1912.

Personlighet

Bayersk viltsporhund er en dristig, rolig, lojal rase som er hengiven til eieren. Den kan være reservert overfor fremmede, så tidlig og grundig sosialisering er spesielt viktig. Trening for å sikre en god tilbakekalling er et must, i tillegg til å gi hunden sjansen til å bruke nesen sin.

Helse

Som mange andre raser kan bayersk viltsporhund lide av hoftedysplasi (en tilstand som kan føre til bevegelsesproblemer). Vurdering av hofter før avl er derfor viktig.

Mosjon

Denne hunden er fremavlet for å jakte på sårede byttedyr, iblant over flere dager, og har masse utholdenhet. Den vil trenge minst to timer mosjon eller mer hver dag. Bayersk viltsporhund er en aktiv rase som vil like å drive med sporing og annen hundesport som stimulerer sinnet, kroppen og nesen! En pålitelig tilbakekalling er viktig, da den kan bli døv for alle kommandoer hvis den først begynner å følge et spor.

Ernæring

Hundens diett må ha den rette balansen mellom alle hovedgruppene av ernæring, inkludert konstant tilførsel av friskt vann. Det er også viktig å gjennomføre regelmessige kroppskontroller, for å sikre at hunden holder seg i toppform. Husk å mate den minst to ganger daglig og i samsvar med retningslinjene for det spesifikke fôret. Bayersk viltsporhund har en tendens til oppblåsthet og mageproblemer; mindre, hyppigere måltider kan bidra til å minimere denne risikoen.

Stell

Den korte pelsen krever lite stell, men bør børstes gjennom en gang i uken. Sjekk ører og poter samtidig.