Bichon frisé

Bichon frisé

Bichon frisé er velbalanserte, små hunder med et smart utseende. Deres kullsvarte øyne og nese står i kontrast til den snøhvite pelsen, og halen er som fjær som er buet og båret over ryggen. Den silkeaktige pelsen, som består av spiralformet hår, gir dem et slags pudderkvast-lignende utseende. Voksne hunder har en høyde på 23–28 cm og veier mellom 3 og 6 kg.

Bichon frisé
  • Størrelseskategori: Liten
  • Krav til pelsstell: Daglig
Bichon frisé
  • Røyting: Ingen
  • Allergier: Ja
  • Støy: Som regel stille
  • Gruppe NKK: Selskapshunder
Bichon frisé
  • Andre kjæledyr: Høy
  • Egnethet som vakthund: Lav

Opprinnelse

For flere århundrer siden var bichon frisé-rasen populær i Frankrike og Spania, og den er avbildet i portretter av kongefamilier i begge land. Bichon-hunder ble utviklet på forskjellige øyer i Middelhavet, og man antar at rasen først oppstod på Tenerife. Maltesisk bichon (i dag kjent som malteser) er en nær slektning. Man tror at sjømenn har tatt hundene med over til Europa fra Tenerife på 1300-tallet.

Personlighet

Disse livlige, glade små hundene elsker familielivet. De elsker å følge med familien på alle typer utflukter, men kan læres å være alene en gang iblant. De sosialiserer godt og trives i selskap med andre hunder og kjæledyr i hjemmet.

Helse

Bichon frisé er generelt veldig sunne små hunder. I likhet med mange andre raser kan de imidlertid lide av enkelte arvelige øyeproblemer og knær som midlertidig kan falle ut av ledd. De er også tilbøyelige til å utvikle rennende øyne og er utsatt for en type blærestein.

Mosjon

Bichon frisé vil lett tilpasse seg den mosjonen som er tilgjengelig i familiens aktuelle situasjon, men en halvtime bør anses som et minimumskrav hver dag – i tillegg til en dose hjernetrim!

Ernæring

Små hunder har rask metabolisme, noe som betyr at de forbrenner energi raskt, selv om deres små mager betyr at de må spise lite og ofte. Mat til små raser er spesielt designet med passende nivåer av sentrale næringsstoffer og mindre biter som passer for små munner. Dette oppmuntrer også til tygging og forbedrer fordøyelsen.

Stell

Pelsen røyter ikke, men bør børstes grundig gjennom hver dag. Trimming kreves av og til for å forhindre at pelsen blir for lang. For å bevare det pulverkvast-lignende utseende anbefales det å bruke en profesjonell hundefrisør hver femte til sjette uke.