Blodhund

Bloodhound

Blodhunder er lett gjenkjennelige på grunn av deres noble, rynkete hoder, hengende nedre øyelokk og lange, hengende ører. Blodhunder har kraftige kropper og lemmer, og er virkelig store hunder! De har en kort, glatt pels som er svart og brun, leverfarget og brun, og rød. Voksne tisper har en høyde på 58–63 cm og hanner rundt 63–69 cm. De veier mellom 41 og 50 kg.

Bloodhound
  • Størrelseskategori: Stor
  • Krav til pelsstell: Mindre enn én gang i uken
Bloodhound
  • Røyting: Lite
  • Støy: Ikke for støyete
  • Gruppe NKK: Drivende hunder og sporhunder
Bloodhound
  • Andre kjæledyr: Høy
  • Egnethet som vakthund: Lav

Opprinnelse

Den moderne blodhundens forfedre kan spores tilbake til klosteret St Huberts, der hunder kalt "Segusius" opprinnelig ble brukt til å spore ulv, store kattedyr eller hjort, eller til å følge sporet av såret byttedyr. Da normannerne erobret England i år 1066, innførte de mange av hundene sine, og St Hubert-hunden var en av de som ble brakt til England, og som ble kjent som blodhunder – eller for å være mer presis, de svarte og brune hundene ble kalt blodhunder, mens de hvite ble kalt "talbot hounds". Den moderne blodhunden er ikke den samme hunden som den var da, men den kalles fortsatt Chien du St Hubert i Belgia.

Personlighet

Dette er snille, kjærlige hunder som vanligvis trives godt sammen med barn, og som kan leve i harmoni med andre hunder og husdyr. De er vennlige hunder som vil hilse både ønskede og uønskede besøkende velkommen. Selv om de er stille i huset, kan de være veldig høylytte utendørs. Dette er familiehunder som ikke liker å være alene.

Helse

Som mange andre raser kan blodhunder lide av hoftedysplasi (en tilstand som kan føre til bevegelsesproblemer). Vurdering av hofter før avl er derfor viktig. Den hengende huden på hodet på blodhunder kan føre til problemer med øyelokkene og øynene.

Mosjon

På grunn av rasens størrelse og vekst bør de ikke overtrenes som valper. Man må være forsiktig i det første året, for å sikre at ben og ledd får utvikle seg på riktig måte. Som voksne har blodhunder fenomenal utholdenhet og trenger minst to timer mosjon hver dag. Dette er primært sporhunder, og så snart de kommer på sporet av en interessant lukt, vil de være desperate etter å finne luktens kilde! Det finnes kurs og konkurranser innen sporing, og deltakelse i dette, eller i det minste en sjanse til å bruke nesen, er avgjørende for at denne rasen skal trives.

Ernæring

Store hunderaser har større appetitt og trenger også en annen balanse mellom næringsstoffer, herunder mineraler og vitaminer, enn mindre raser. Blodhunder har en tendens til oppblåsthet og mageproblemer; mindre, hyppigere måltider kan bidra til å minimere denne risikoen.

Stell

Denne rasen trenger ikke særlig mye pelsstell, da pelsen er kort og glatt. En gjennombørsting en gang i mellom vil være tilstrekkelig for å fjerne løse og døde hår. Imidlertid bør ørene og øynene sjekkes regelmessig for å sikre at infeksjoner oppdages tidlig.