Bolognese

Bolognese

Bolognese er en miniatyrhund som er nokså lik malteseren. Dette er en muskuløs liten hund med en lang hvit pels som dekker hele hodet og kroppen. Voksne hanner har en høyde på 27–30,5 cm og hunner 25,5–28 cm. Fullvoksne bolognese-hunder veier 3–4 kg.

Bolognese
  • Størrelseskategori: Miniatyr
  • Krav til pelsstell: Daglig
Bolognese
  • Røyting: Ingen
  • Allergier: Ja
  • Støy: Ikke for støyete
  • Gruppe NKK: Selskapshunder
Bolognese
  • Andre kjæledyr: Høy
  • Egnethet som vakthund: Lav

Opprinnelse

Bolognese-rasen antas å stamme fra bichon-hunder i Sør-Italia og Malta. De ble utviklet for flere århundrer siden i Bologna i Italia, så tidlig som på 1000- og 1100-tallet. På 1500-tallet var de svært populære som følgesvenner blant familier i øvre samfunnslag og blant adelen, og har vært eid av en rekke fascinerende mennesker – fra Katarina den store i Russland til Marilyn Monroe!

Personlighet

Bolognese-hunder knytter seg svært tett til eierne sine og misliker generelt å være atskilt fra sine kjære. Den kan være ganske reservert overfor fremmede, og selv om de vil bjeffe for å varsle eieren om noe uvanlig eller nytt, bør den ikke være gneldrete eller aggressiv. De elsker å tilfredsstille mennesker og lærer raskt.

Helse

Bolognese-hunden er generelt en veldig sunn rase uten spesifikke kjente problemer.

Mosjon

Disse små hundene er nokså tilfredse med flere korte turer hver dag, men de vil aldri si nei til en lang gåtur. De vil også like svært godt å leke i hagen med eieren sin.

Ernæring

Miniatyrhunder har rask metabolisme, noe som betyr at de forbrenner energi raskt, selv om deres små mager betyr at de må spise lite og ofte. Mat til små raser er spesielt designet med passende nivåer av sentrale næringsstoffer og mindre biter som passer for små munner. Dette oppmuntrer også til tygging og forbedrer fordøyelsen.

Stell

Den lange bolognese-hundens pels har en tendens til å floke seg og må kjemmes hver dag, med særlig vekt på magen, bak ørene og bena. Da de ikke røyter, må dødt hår fjernes fra pelsen.