Borderterrier

Borderterrier

Borderterrier er en mellomstor terrier med et karakteristisk oter-lignende hode. De er først og fremst brukshunder og ser også sånn ut. De har en robust, tett pels som kommer i en rekke farger, blant annet rød, hvete, grå og brun, eller blå og brun. I gjennomsnitt har voksne hanner en høyde på 30,5 cm og veier 6–7 kg. Voksne hunner har en høyde på rundt 28 cm og veier mellom 5 og 6,5 kg.

Borderterrier
  • Størrelseskategori: Liten
  • Krav til pelsstell: Mer enn én gang i uken
Borderterrier
  • Røyting: Lite
  • Allergier: Nei
  • Støy: Ikke for støyete
  • Gruppe NKK: Terriere
Borderterrier
  • Andre kjæledyr: Middels
  • Egnethet som vakthund: Lav

Opprinnelse

Borderterrieren oppstod først på 1700-tallet og har endret seg lite siden. De ble brukt som brukshunder i det skotske grenselanden, på jakt etter rever som gikk etter husdyr. I løpet av deres historie har de vært kjent som reedwater terrier og coquetdale terrier, men blir i dag referert til som borderterrier. De er fortsatt brukshunder på landsbygda, men i urbane områder er de hovedsakelig familiehunder.

Personlighet

Borderterrier-rasen er kjærlig og liker lek og sprell. Den er modig, tilpasningsdyktig og god med mennesker, spesielt med barn. Rasen er generelt lett å ha med å gjøre, den har en selvstendig natur og liker å ta sine egne beslutninger. Borderen elsker å jage kaniner og ekorn, men vil leve i harmoni med andre husdyr hvis de sosialiseres og introduseres forsiktig. Denne hunden føler seg like hjemme i byen som på landet.

Helse

Borderterrier er generelt en veldig sunn hund. Selv om enkelte raserelaterte problemer er kjent (f.eks. øyesykdommer og epilepsi), er disse relativt sjeldne.

Mosjon

Borderterriere er veldig aktive og er fremavlet for å være med på jakt med sine ivrige jaktinstinkter. De trenger minst en times mosjon på daglig basis, men vil sette pris på mer. De kan jage enhver liten skapning som vekker dens interesse, uavhengig av situasjonen. Dette kan føre dem inn i vanskeligheter, men en eier som er oppmerksom på dette og starter passende opplæring i en tidlig alder, vil oppdage at denne rasen kan trenes til en høy standard.

Ernæring

Små hunder har rask metabolisme, noe som betyr at de forbrenner energi raskt, selv om deres små mager betyr at de må spise lite og ofte. Mat til små raser er spesielt designet med passende nivåer av sentrale næringsstoffer og mindre biter som passer for små munner. Dette oppmuntrer også til tygging og forbedrer fordøyelsen.

Stell

Borderterrierens korte, tette pels krever lite stell. Børsting vil fjerne rusk som samles opp i pelsbunnen under aktivitet, og de kan ha godt av å bli klipt helt kort fra tid til annen.