Bostonterrier

Bostonterrier

Dette er en liten hund med en kort, firkantet snute og oppreiste ører. Disse hundene er sterke og muskuløse. Øynene er ganske store, runde og brede fra hverandre. Bostonterrier har en kort pels som kommer i forskjellige farger, blant annet i brungult og hvit, og svart med hvite merker. Se rasestandarden for flere detaljer. Voksne bostonterriere har en høyde på 38–43 cm. Vekten bør aldri være mer enn 11,5 kg. Rasen deles inn i tre klasser i henhold til vekt. Lettvekt er under 6,8 kg, Mellomvekt er over 6,8 kg og under 9,1 kg, og tungvekt er mellom 9,1 og 11,5 kg.

Bostonterrier
  • Størrelseskategori: Liten
  • Krav til pelsstell: En gang om uken
Bostonterrier
  • Røyting: Lite
  • Allergier: Nei
  • Støy: Ikke for støyete
  • Gruppe NKK: Selskapshunder
Bostonterrier
  • Andre kjæledyr: Middels
  • Egnethet som vakthund: Middels

Opprinnelse

Bostonterrier var på 1800-tallet opprinnelig en krysning mellom engelsk bulldog og engelsk hvit terrier. Flere blandingsraser ble laget, og bostonterrier ble videreutviklet. Dette skjedde rundt 1893. Rasene som ble brukt til denne videre krysningen, var engelsk bullterrier, boxer og pitbullterrier, sammen med andre terriere. Opprinnelig veide bostonterrier over 20 kg, men ble avlet mindre og mindre til de fikk den størrelsen vi kjenner i dag.

Personlighet

Bostonterrier er en livlig, glad hund som kan være ganske bestemt og ha en sterk vilje. De er vanligvis gode med barn og elsker å leke, men de kan være noe utagerende, og man må passe på at ikke leken blir for tøff, da de kan få skader av dette, spesielt i øynene. De liker menneskelig selskap og er gode kjæledyr. De er også utmerkede vakthunder og er ikke "gneldrete".

Helse

Det flate ansiktet på bostonterrier kan i ekstreme tilfeller føre til at luftveiene hindres med tilhørende pusteproblemer. Som mange andre raser finnes det en rekke arvelige øyeproblemer som kan oppstå, og de kan lide av knær som midlertidig faller ut av ledd.

Mosjon

Denne rasen trenger nokså lite mosjon, og om lag en times daglig aktivitet er nok. De lengter ikke etter lange turer, men de liker å være med eierne sine rundt over alt.

Ernæring

Små hunder har rask metabolisme, noe som betyr at de forbrenner energi raskt, selv om deres små mager betyr at de må spise lite og ofte. Mat til små raser er spesielt designet med passende nivåer av sentrale næringsstoffer og mindre biter som passer for små munner. Dette oppmuntrer også til tygging og forbedrer fordøyelsen.

Stell

Bostonterrier er lett å stelle. En børstehanske som brukes en gang i uken, skal være tilstrekkelig til å fjerne eventuelle døde hår fra pelsen. Dette er en ren rase uten utpreget hundelukt.