Lakelandterrier

Lakelandterrier

Lakelandterrier er en smart brukshund med en tykk, hard pels som kommer i svart og brun, blå og brun, rød, hvete, rød-grå, leverfarge, blå eller svart. Den har en kompakt størrelse og en høyde på 37 cm som fullvoksen. Voksne hanner veier 8 kg og voksne tisper 7 kg.

Lakelandterrier
  • Størrelseskategori: Liten
  • Krav til pelsstell: Mer enn én gang i uken
Lakelandterrier
  • Røyting: Ingen
  • Allergier: Ja
  • Støy: Ikke for støyete
  • Gruppe NKK: Terriere
Lakelandterrier
  • Andre kjæledyr: Lav
  • Egnethet som vakthund: Middels

Opprinnelse

Som navnet antyder, kommer denne terrier-rasen fra Lake District, der den ble oppdrettet av bøndene til å kunne gå under bakken på jakt etter rev, for å beskytte lammeflokken. Rasen ble opprinnelig betraktet som en linje av fell terrier, men har vært kjent som lakelandterrier siden 1912. Ulike raser har bidratt til rasens sammensetning, blant annet den gamle svart og brun terrier, bedlingtonterrier og borderterrier.

Personlighet

På grunn av rasens arbeidsrøtter er lakelandterrier fryktløs og rask når den trenger å være det – men i hjemmet, som kjæledyr, er den en vennlig, kjærlig og hengiven hund som er morsom og skøyeraktig. Enkelte lakelandterriere kan være aggressive overfor andre hunder, så tidlig sosialisering er viktig.

Helse

Som mange andre små raser kan de lide av kneskåler som kommer ut av ledd.

Mosjon

Lakelandterrier trenger omtrent en time daglig mosjon, men tar gjerne mye lengre turer hvis du kan tilby det. I tillegg vil den like å leke i hagen, men siden den er avlet frem for å kunne trenge seg ned i små hull, sier det seg selv at hagen må være helt rømningssikker.

Ernæring

Små hunder har rask metabolisme, noe som betyr at de forbrenner energi raskt, selv om deres små mager betyr at de må spise lite og ofte. Mat til små raser er spesielt designet med passende nivåer av sentrale næringsstoffer og mindre biter som passer for små munner. Dette oppmuntrer også til tygging og forbedrer fordøyelsen.

Stell

Pelsen består av en tykk underpels og en tett, hard overpels som er skapt for å beskytte mot de bitre forholdene i Lake District, og også for å beskytte hunden ved graving i jorden. Lakelandterrier røyter ikke, men pelsen må børstes gjennom et par ganger i uken. Utstillingshunder skal også trimmes, men kjæledyr klippes som regel et par ganger i året.