Norwich terrier

Norwich terrier

Norwich terrier er en av de minste av dagens terriere. De har en stri, hard, værbestandig pels som kommer i rødt, hvete, svart og brun eller grå, og et revelignende ansikt med karakteristiske oppreiste ører. Ideelt sett skal disse terrierne ha en høyde på 25 cm opp til manken og veie ca. 4–5 kg.

Norwich terrier
  • Størrelseskategori: Liten
  • Krav til pelsstell: En gang om uken
Norwich terrier
  • Røyting: Lite
  • Allergier: Nei
  • Støy: Ikke for støyete
  • Gruppe NKK: Terriere
Norwich terrier
  • Andre kjæledyr: Middels
  • Egnethet som vakthund: Lav

Opprinnelse

Norwich terrier har eksistert som rase i over 100 år. Forfedrene til denne lille hunden kan ha inkludert borderterrier og dens forfedre, cairn terrier og en rød terrier fra Irland. På slutten av 1800-tallet var de populære blant studentene ved Cambridge University og ble etter hvert deres maskot. Noen av disse hundene hadde oppreiste spisse ører, og andre hadde ører som hang nedover nært til hodet. I 1965 ble typen med hengende ører omdøpt til norfolk terrier.

Personlighet

Norwich terrier er livlige og vennlige små hunder som kan være litt egenrådige til tider. De kommer godt overens med større barn, og mange aktive eldre ser ut til å like denne rasen. De bør sosialiseres fra tidlig alder, spesielt med katter, da de ellers vil jage dem så snart de får sjansen.

Helse

Norwich terrier er generelt en sunn, hardfør hund med få helseproblemer

Mosjon

Omtrent en time mosjon kreves daglig for en voksen norwich terrier, som elsker utendørslivet. Det er ingenting den liker bedre enn å få lov til å grave i flere timer, så en hundegrop til graving vil være svært populært og kan redde hagen din fra å bli fullstendig utgravd!

Ernæring

Små hunder har rask metabolisme, noe som betyr at de forbrenner energi raskt, selv om deres små mager betyr at de må spise lite og ofte. Mat til små raser er spesielt designet med passende nivåer av sentrale næringsstoffer og mindre biter som passer for små munner. Dette oppmuntrer også til tygging og forbedrer fordøyelsen.

Stell

Den harde, stri pelsen er relativt enkel å holde i god stand med en god gjennombørsting en eller to ganger i uken. Pelsen må også håndplukkes to ganger i året. En profesjonell hundefrisør eller oppdretter vil kunne gi råd om dette.