Otterhound

Otterhound

Otterhound er en stor, sterk hund som er avlet frem for å kunne jobbe i vann. Den har en vannavstøtende, fet, grov pels som kommer i alle de vanlige hound-fargene (se rasestandarden for detaljer). Voksne hannhunder har en høyde på ca. 69 cm og tisper 61 cm. Omtrentlig vektområde er 36–54 kg.

Otterhound
  • Størrelseskategori: Stor
  • Krav til pelsstell: Mer enn én gang i uken
Otterhound
  • Røyting: Lite
  • Allergier: Nei
  • Støy:I kke for støyete
  • Gruppe NKK: Drivende hunder og sporhunder
Otterhound
  • Andre kjæledyr: Middels
  • Egnethet som vakthund: Middels

Opprinnelse

Ottere er nå sjeldne og vernet, men de ble en gang i tiden ansett som skadedyr som truet dyrebare fiskebestander i innsjøene, så hunder ble avlet frem for å jakte på dem. Den tidligste dokumenterte forekomsten av rasen dateres tilbake til Henry den andres tid på 1100-tallet. En type otterhound hund som ligner den vi kjenner i dag, oppstod på 1700-tallet. Oterjakt ble forbudt i England i 1978, og uten sin opprinnelige hensikt har rasen blitt mindre ettertraktet og anses nå som sårbar og truet.

Personlighet

Otterhound er en vennlig, godmodig hund som er stor og kan være voldsom. Så selv om den kan gå godt overens med små barn, må man være forsiktig så man unngår uhell. Dette er en morsom, positiv hund som elsker friluftsliv, og som derfor trenger et aktivt hjem.

Helse

Som mange andre raser kan otterhound lide av hofte- og albuedysplasi (en leddtilstand som kan være smertefull og føre til mobilitetsproblemer). Vurdering av hofter før avl er derfor viktig.

Mosjon

Ikke overraskende elsker otterhound å plaske rundt i vann, og dette er kanskje ikke den ideelle hunden for renholdsfriker! Hvis den får ferten av et spor, vil den løpe av gårde, så det er viktig å ha en pålitelig tilbakekalling før den slippes løs uten bånd. Så lenge hunden vokser, bør mosjonen være kontrollert, slik at den ikke overtrenes og belaster leddene. Som fullvoksen bør to timer om dagen være tilstrekkelig.

Ernæring

Store hunderaser har større appetitt og trenger også en annen balanse mellom næringsstoffer, herunder mineraler og vitaminer, enn mindre raser. Otterhound har en tendens til oppblåsthet og mageproblemer; mindre, hyppigere måltider kan bidra til å minimere denne risikoen.

Stell

Otterhoundens pels er ca. 4–8 cm lang. Den doble pelsen er tykk og grov, og kan føles fet ved berøring. Pelsen bør stelles et par ganger i uken, og skjegget må holdes rent. De hengende ørene må også kontrolleres regelmessig for å sikre at de er rene og friske.