Welsh springer spaniel

Welsh springer spaniel

Welsh springer spaniel er kompakte, symmetriske, mellomstore hunder som er bygget for utholdenhet og hardt arbeid. De har en blank, silkeaktig, flat pels med fjær på ytterpunktene og har en rik rød og hvit farge. Voksne hanner har en høyde på 48 cm og tisper 46 cm. De veier mellom 16 og 20 kg.

Welsh springer spaniel
  • Størrelseskategori: Mellomstor
  • Krav til pelsstell: Mer enn én gang i uken
Welsh springer spaniel
  • Røyting: Lite
  • Allergier: Nei
  • Støy: Ikke for støyete
  • Gruppe NKK: Apporterende hunder
Welsh springer spaniel
  • Andre kjæledyr: Høy
  • Egnethet som vakthund: Lav

Opprinnelse

Røde og hvite spanieler har eksistert i Wales siden 1700-tallet. De fantes hovedsakelig i Wales og vest-England før de spredte seg til øst-England og Skottland, der de ble brukt som jakthunder og til oppdrett. Rasens allsidige evner og jaktinstinkter gjorde dem aktuelle for hundeelskere over hele verden, og de ble på 1800- og 1900-tallet eksportert til utlandet. Før de ble anerkjent som rase av British Kennel Club i 1902, var springer spaniel kjent som welsh cockers.

Personlighet

Welshies har den samme yndige trofastheten som andre spanieler og er fullstendig hengivne overfor familien sin. Dette er aktive, godmodige følgesvenner. De er menneskeorienterte hunder, men kan være litt reservert overfor fremmede. De er familiehunder og trenger selskap. Welsh springer spaniel lærer fort og er gjerne en ypperlig lydighetshund og arbeidende jakthund.

Helse

Welsh springer spaniel kan lide av arvelige øyesykdommer, så screening for dette anbefales. Test av hofter vurderes også, da hoftedysplasi (en tilstand som kan føre til bevegelsesproblemer) kan forekomme.

Mosjon

Welshies trenger mye mosjon, over to timer hver dag for en voksen hund. De elsker å svømme, så pass godt på når de løper fritt uten bånd i nærheten av vann. De er ideelle deltakere i feltkonkurranser.

Ernæring

Hundens diett må ha den rette balansen mellom alle hovedgruppene av ernæring, inkludert konstant tilførsel av friskt vann. Det er viktig å gjennomføre regelmessige kroppskontroller, for å sikre at hunden holder seg i toppform. Husk å mate den minst to ganger daglig og i samsvar med retningslinjene for det spesifikke fôret.

Stell

Denne rasen trenger ikke mye pelsstell, men fjæringen må børstes, kjemmes og trimmes regelmessig – to eller tre ganger i uken. Ørene skal trimmes regelmessig for å forhindre infeksjoner.