Welshterrier

Welshterrier

Welshterrier er små, kompakte og robuste hunder som også er smarte og med masse arbeidslyst. De har en stri, hard pels og står rett opp på tærne. Welshterrier er enten svart og brun, eller grå-svart og brun. Voksne tisper har en høyde på 39 cm og veier 9–9,5 kg.

Welshterrier
  • Størrelseskategori: Liten
  • Krav til pelsstell: Mer enn én gang i uken
Welshterrier
  • Røyting: Lite
  • Allergier: Nei
  • Støy: Ikke for støyete
  • Gruppe NKK: Terriere
Welshterrier
  • Andre kjæledyr: Middels
  • Egnethet som vakthund: Lav

Opprinnelse

Enkelte historikere tror at welshterrier har en direkte linje til old english black and tan (eller broken-coated terrier), men det finnes lange walisiske stamtavler som indikerer at rasen ikke er en etterkommer av den nå utdøde engelske rasen. Det sies at innbyggerne i Carnarvonshire på 1700-tallet var svært stolte av denne rasens renhet. Faktisk var rasen kjent som carnarvonshire welsh terrier. I over 250 år ble denne rasen brukt i grupper på jakt etter oter og grevling, og fikk anerkjennelse som en egen rase i 1885 i England.

Personlighet

Welshterrier er en aktiv, glad hund som er intelligent og hengiven. De knytter seg veldig tett til sine familier og er lekne og morsomme, selv om de kan være litt reservert overfor fremmede. Hvis de introduseres for katter i ung alder, vil de villig akseptere dem. Hvis ikke vil de ha en tendens til å jage dem. De er oftest som mest fornøyd hvis de får være den eneste hunden i husstanden!

Helse

Welsh terrier kan lide av arvelige øyesykdommer. Tester er tilgjengelig.

Mosjon

Welshterrier-hunder er fulle av energi! De virker utrettelige og er alltid klare til å leke og løpe rundt. Siden de elsker å svømme, må man være forsiktig i nærheten av vann. Hvis du likevel ikke klarer å tilby hunden regelmessig mosjon, vil de akseptere dette uten videre oppstyr. En voksen hund trenger en time daglig mosjon, men vil gjerne akseptere mer.

Ernæring

Små hunder har rask metabolisme, noe som betyr at de forbrenner energi raskt, selv om deres små mager betyr at de må spise lite og ofte. Mat til små raser er spesielt designet med passende nivåer av sentrale næringsstoffer og mindre biter som passer for små munner. Dette oppmuntrer også til tygging og forbedrer fordøyelsen.

Stell

Welshterrier må få pelsen plukket to til tre ganger i året. Børsting og kjemming skal gjøres to eller tre ganger i uken.