Valp som tygger og biter

Valp som tygger og biter

Valp som tygger og biter

Valp som tygger og biter

Valp som tygger og biter

Valp som tygger og biter
07/31/2018

Valp som tygger og biter

Mange valper liker å tygge på ting i oppveksten. Det er en måte de kan utforske omgivelsene og oppdage nye ting på. Valper går også gjennom «tannfrembrudd», derfor er det naturlig og trygt for den å bite på favorittlekene sine.

Du tror kanskje at du bør stoppe valpen fra å tygge med en gang. Men hvis tyggingen foretas på trygge leker og ikke overdrives, kan det bare være sunt.

Hva med problematisk tygging?

Hvis valpen alltid tygger på ting – eller hvis det den tygger på er farlig eller forbudt – vil du måtte kontrollere atferden. Overdreven tygging kan forårsakes av kjedsomhet eller stress, så det å finne rotårsaken til problemet vil ikke bare stoppe tyggingen, men også føre til at valpen får det bedre totalt sett.

Veterinæren kan hjelpe deg med å finne årsaken til overdreven tygging. I mellomtiden har vi noen generelle tips som kan bidra til sikker tygging.

• Oppmuntre valpen til å holde seg i kurven når du drar hjemmefra. Hvis den er i kurven, kan den ikke gjøre så mange skøyerstreker.
• Gi hunden rikelig med sikre tyggeleker som hjelper med å lindre kjedsomheten. Hvis du kan rette tyggingen mot disse lekene, vil den ikke fokusere så mye på forbudte gjenstander.
• Hvis du ser at valpen tygger på noe som er forbudt, kan du si «nei» for å signalisere at dette er uønsket atferd. Rett oppmerksomheten mot en trygg leke den kan tygge på uten å bli irettesatt.
• Gi valpen ros når du ser at den tygger på en trygg og egnet leke.
• Vurder om du skal sette valpen i en lekegrind mens du er hjemme, men ikke har tid til å se etter den hele tiden. Sørg for at den også har noen sikre tyggeleker. På den måten vil den ha plass til å leke, men vil ikke kunne tygge på ting som den ikke har lov til.

 

Valp som tygger og biter

Del dette med folk du kjenner

ShareEmailLinkedInFB