Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Paula

Regulatory & Scientific Affairs Specialist and Veterinarian @Purina

Paula
Ingredienser

Ingredienser

Gå til siden >

Purina dyrefôr er fullpakket med smakfulle og næringsrike ingredienser som kjæledyrene liker. Dette omfatter animalske ingredienser som er gode kilder til proteiner, mineraler, plantebaserte ingredienser og tilsetningsstoffer, som blant annet bidrar til å bevare kvaliteten på fôret. Vi garanterer at dyrefôret vårt er komplett og balansert, noe som gjør at du kan stole på at kjæledyret ditt får de riktige mengdene av alt det de trenger i hvert måltid.

Ønsker du å vite hvilke ingredienser som er i dyrefôret, finner du svaret på produktetiketten. Etikettene opplyser om hvilke ingredienser produktene våre består av. Da etikettene følger europeiske lovkrav, er beskrivelsen av ingrediensene ofte nokså teknisk og kan være vanskelig å forstå.

Derfor vil vi forklare dette nærmere, slik at du lettere kan forstå hva som finnes i dyrefôrprodukter fra Purina.

I et Purina dyrefôrprodukt finner du den riktige kombinasjonen av følgende ingredienser:

  • ANIMALSKE ingredienser:
    for eksempel kylling, okse, svin, lam, laks, tunfisk...– kilder til protein av høy kvalitet. Det som ofte refereres til som «kjøtt og animalske derivativer» eller «fisk og fiskederivater», som også er kjent som biprodukter, er deler av dyr som har blitt godkjent for, men ikke er tiltenkt, menneskelig konsum. Dette kan være grunnet manglende etterspørsel fra kunder (f.eks. spiser man ikke lever i alle land) eller på grunn av råvarenes utseende og fremtoning. Disse råvarene er imidlertid en utmerket næringskilde med høye nivåer av protein og aminosyrer, og faller også i smak hos kjæledyrene.

I denne gruppen finner vi også fiskeolje, som er rik på fettsyrer som Omega-3; egg og eggderivater, som er en kilde til protein; og melk og biprodukter av melk, kjent for å inneholde vitaminer og mineraler som er bra for tenner og skjelett.

 

a. Grønnsaker, som gulrøtter, grønne bønner, auberginer og søtpotet, men også vegetabilske derivater, som betemasse. Disse er en kilde til fiber, mineraler og vitaminer.

b. Belgfrukter, blant annet erter, som er en kilde til protein av høy kvalitet.

c. Korn, som mais, ris, havre, hvete og bygg. Disse ingrediensene inneholder hovedsakelig karbohydrater, som er en god kilde til energi, men de kan også inneholde fiber, som kan hjelpe fordøyelsen, og protein.

- Ernæringsmessige tilsetningsstoffer – hunder og katter trenger disse tilsetningsstoffene i kostholdet, da de er avgjørende for å støtte mange av kroppens livsviktige funksjoner. Disse stoffene omfatter vitaminer og aminosyrer, men kan også være såkalte «sporstoffer», som jernsulfat monohydrat (som inneholder jern) eller vannfri kalsiumjodat (som inneholder jod).

- Teknologiske tilsetningsstoffer – dette er blant annet antioksidanter, konserveringsmidler og stabilisatorer – stoffer som bidrar til å bevare maten og smaken og holde den trygg over tid.

- Sensoriske tilsetningsstoffer – blant annet fargestoffer og smakstilsetninger, tilsatt for å gi produktet den ønskede smaken, fargen og teksturen.

Det er viktig å være klar over at alle tilsetningsstoffer i dyrefôr følger de samme prinsippene som menneskemat, og er trygge, lovlige og regulert i henhold til EU-lovgivningen.

På toppen av disse ingrediensene legger vi til Purinas vitenskap. Basert på over 100 års vitenskapelig forskning og utvikling gjort av Purinas veterinærer og ernæringsfysiologer, drevet av vår lidenskap for kjæledyr, har vi utviklet produkter som kan gjøre en betydelig forskjell når det gjelder å gi kjæledyr et sunt liv.

Bifensis i Purina ONE er for eksempel en ernæringsmessig oppskrift med gunstige funksjonelle bakterier, som er vitenskapelig påvist å styrke kattens naturlige forsvar. Produktserien Purina Pro Plan gir også et stort utvalg ernæringsmessige fordeler som støtter kjæledyrets langvarige helse, blant annet det naturlige forsvaret, oppmerksomheten og hukommelsen.

Å kombinere de ulike ingrediensene i riktige mengdeforhold og sikre at fôret er komplett og balansert er også en avgjørende faktor; kjæledyret skal tross alt kunne spise dette fôret hele livet. Riktige produksjonsprosesser, som beskytter og bevarer den høye kvaliteten på ingrediensene, er derfor helt avgjørende for sluttproduktets kvalitet og den ernæringsmessige balansen som virker inn på og påvirker kjæledyrets helse.

Det er derfor vi anbefaler å alltid velge merker fra velkjente selskaper med solid erfaring innen forskning og utvikling, da fôret virkelig har en innvirkning på helse og forventet levetid.

  • PLANTEBASERTE ingredienser, som deles inn i tre typer:
    • Mineraler er essensielle næringsstoffer som må tas med for å sikre et sunt og balansert kosthold (f.eks. kalsium, fosfor og magnesium). De er helt avgjørende for at kjæledyrets kropp skal utvikle seg og fungere normalt. De bidrar til væskebalansen i kroppen, støtter nedbrytingen av fôr til energi, og bidrar til å gi sterke bein og tenner.
    • Tilsetningsstoffer deles inn i tre typer: