Your Pet, Our Passion.
Kounawit

Petfood Raw Materials Specialist @Purina

Kounawit
Ingredienser

Ingredienser

Gå til siden >

Ja, det gjør vi. Tilsetningsstoffer kan bidra til å bevare kvaliteten på dyrefôret fra det blir produsert og frem til best før-datoen. Tilsetningsstoffer kan også være vitaminer som bidrar til å skape komplett og balansert fôr til kjæledyrene.

Vi bruker tilsetningsstoffer fordi de er nødvendige for å sikre at produktene våre er komplette, balanserte og trygge for kjæledyr.

Tilsetningsstoffer omfatter vitaminer, konserveringsmidler, enzymer, sporstoffer og antioksidanter som tilbyr viktige funksjoner, blant annet integrering eller bevaring av mikronæringsstoffer. Tilsetningsstoffer er delt inn i tre typer:

  • Ernæringsmessige tilsetningsstoffer, som støtter mange vitale funksjoner i kroppen (f.eks. vitaminer)
  • Tekniske tilsetningsstoffer, som bidrar til å bevare fôret og smaken og holde det trygt over tid (f.eks. antioksidanter)
  • Sensoriske tilsetningsstoffer, som blir tilsatt for å gi produktet den ønskede smaken, fargen og teksturen (f.eks. fargestoffer)

Alle tilsetningsstoffer som brukes i produktene våre blir nøye regulert og kontrollert i henhold til streng europeisk lovgivning – og finnes også i mat beregnet på menneskelig konsum. Stoffenes sikkerhet blir fullstendig dokumentert, og når de har bestått sikkerhetstester blir de tildelt et spesifikt nummer for en periode på 10 år. Ved slutten av denne tiårsperioden må hvert tilsetningsstoff gå gjennom en ny godkjenningsprosess.