Your Pet, Our Passion.
Gylden pelshund snuser på gresset

Hvorfor spiser hunden min gress?

2 minutters lesing
According to the World Health Organization, is "a state of complete physical, mental and...Read more
Lorem ipsum

Hvis hunden din spiser gress er det ingen grunn til bekymring. Det er ikke uvanlig selv om det kan virke merkelig.

Selv om årsaken til at hunder spiser gress ikke er klar, finnes det flere mulige forklaringer på hvorfor den liker det.

Hunder kan trenge gress i kostholdet

En forklaring på at hunder spiser gress viser til hvordan den har utviklet seg gjennom tidene. Denne teorien knytter seg til det faktum at ville hunder (slik som ulver og rever, som hunden er i slekt med) spiser alle deler av et dyr når de fanger et.

Dyrene som ville hunder – hundens forfedre – fanget og åt var vanligvis gressetere. Dette betyr at når ville hunder fortærte disse dyrene endte de opp med å spise mye av gresset og plantene som befant seg i byttets innvoller.

Ville hundedyr slik som rever er også kjent for å spise enkelte bær og annet plantemateriale, noe som underbygger ideen om at hunder spiser gress fordi det er en del av et normalt kosthold.

Så lenge de ikke skader seg er det helt greit å la den fortsette.

Jack Russell in the long grass with a red collar

Hvorfor kaster hunden opp etter å ha spist gress?

Hvis dette er atferd du har lagt merke til hos hunden din og dette forvirrer deg eller du er bekymret er du ikke alene. Mange hunder spiser gress og kaster deretter opp, og det er helt normalt.

Ingen vet for sikkert hvorfor hunder spiser gress, men det viktigste er at det ikke er grunn til bekymring.

Det kan være at hunder spiser gress og deretter kaster opp med hensikt, eller de kaster opp fordi de har spist gress. I alle tilfeller, så lenge den oppfører seg normalt etterpå, er det ingen grunn til å gjøre noe.

Enkelte hunder kan også spise planter når de er dårlige i magen. Du trenger bare å være forsiktig hvis hunden spiser planter som kan være skadelige. Se listen vår over skadelige stoffer og mat for hunder for å lære mer.

I utgangspunktet er gresspising normal atferd for hunder, og det er ikke et problem med mindre hunden gjør for mye av det. En annen grunn til bekymring kan være plutselige endringer i hundens atferd – for eksempel, hvis den begynner å spise masse gress uten å ha vært interessert i det tidligere.

Hvis du fremdeles er bekymret fordi hunden din spiser gress, anbefaler vi at du drøfter dette med veterinæren, bare for sikkerhets skyld. Veterinæren vil med glede utføre en helsesjekk for hunden din for å berolige deg slik at dere fortsatt kan nyte tiden dere har sammen uten bekymringer.