Your Pet, Our Passion.
Hundeklikkertrening

Hvordan å klikkertrene hunden din i 8 enkle trinn

5 minutters lesing
According to the World Health Organization, is "a state of complete physical, mental and...Read more
Lorem ipsum

Hunder er mer sannsynlig til å lære og gjenta atferd som gir dem en slags belønning. Det kan være ros, godbiter, eller bare din oppmerksomhet. Dette gir en positiv forsterkning.  Hvis du belønner hunden din når du trener dem til å sitte vil de gjøre trikset for å få det de ønsker. Men opplæring - selv belønningsbasert opplæring - har en tendens til å ta litt tid og krefter. For å gjøre det enklere og mer effektiv, kan du vurdere å bruke en klikker. Dette er en flott måte å forbedre kommunikasjonen din når du arbeider med å utvide din valps repertoar av triks.

Hva er hundeklikker-trening?

Hundeklikker-trening er en populær teknikk som omfatter en liten enhet kjent som en klikker som gjør en klikkelyd når den trykkes. Klikkerlyden er en positiv forsterkningsindikator som valpen din vil lære å assosiere med at den selv utfører visse handlinger, sammen med belønninger.

Når bør du starte klikker-trening?

Hundeklikker-trening kan starte så tidlig som valp. Faktisk er det sterkt anbefalt å introdusere valpen til en klikker så snart du får dem. Når de lærer å assosiere god oppførsel med klikkelyden, vil det være mye enklere for deg å kommunisere med dem og lære dem nye triks eller atferd.

Voksne hunder kan ta lenger tid å venne seg til denne tilnærmingen, men det er ikke umulig. Så hvis din pelskledde venn er litt eldre, ikke bekymre deg, de er fortsatt i perfekt stand til å lære de også.

Hvorfor bruke klikker-trening?

Under hundeklikker-trening lærer valpen at de belønnes for god oppførsel når klikkelyden kommer, med for eksempel en godbit. Dette sikrer at de holder seg motivert for å lære nye triks raskere og enklere. I motsetning til bare å bruke godbiter, vil hundeklikker-trening gjøre hunden din i stand til å forstå hva som kreves av dem gjennom hørbar forsterkning samt gjennom godbiter.

Klikker-trening for valpen, styrker kommunikasjon og tillit. Med konsekvent opplæring vil de lære dine retningslinjer og presisere den nøyaktige atferden som forventes av dem. Med en klikker, kan du også gjøre så mange repetisjoner som nødvendig uten å miste deres oppmerksomhet eller motivasjon.

Trinn for klikker-trening med hunden din

Sjekk ut denne trinnvise teknikken for å introdusere hunden din til hundeklikker-trening.

1. Introduser hunden din til klikkeren

Først må du forsikre deg om at hunden vet hva klikkeren er til. Så, med noen godbiter på hånden, klikk på klikkeren en gang og gi hunden din godbit umiddelbart. Gjør dette noen ganger og observer deres oppførsel for å sikre at de forstår. Det er også lurt å være oppmerksom på hvordan du holder klikkeren når du bruker den, slik at den ikke truer hunden din. Ikke hold den rett foran dem som en fjernkontroll, men hold den i hånden ved siden av kroppen på en naturlig måte.

Etter bare noen få repetisjoner vil hunden din lære å knytte godbiten med klikket og vil forvente godbiten hver gang de hører lyden.

2. Velg et rolig sted

Plasseringen for hundeklikker-trening er svært viktig fordi hunden din ikke skal bli distrahert når den trener. Hvis det er konstant støy og folk rundt, kan de finne det vanskelig å fokusere. Også, for å unngå å bruke mye godbiter, kan du starte økten før middagen og bruke noe av maten under treningen.

3. Bruk klikkeren for grunnleggende kommandoer

Hvis hunden din allerede følger grunnleggende kommandoer som "sitte" eller "dekk", kan du begynne med å øve på dette mens du bruker klikkeren. Hvis ikke, begynn å lære dem disse enkle triksene først. Gi kommandoen og vent på at de skal svare. Når de gjør trikset, klikker du klikkeren og følger opp med en godbit ikke mer enn 3 sekunder etter klikkelyden.

Timing er veldig viktig slik at de kan knytte klikket til belønningen.

4. Begynn å lære dem mer avanserte triks

Nå som de har mestret de enkle triksene, er det på tide med noe mer avansert. For å lære dem hvordan å rulle rundt, bruk en godbit nær nesen for å lokke dem. Beveg den mot skulderen deres til de gjør en full rulle. Klikk på klikkeren så snart de gjør trikset og deretter gi dem godbiten. Etter noen repetisjoner kan du også legge til et verbalt stikkord som de kan svare på når de hører det.

5. Vær konsekvent med øving

Øvelse gjør perfekt, så nøkkelen til en vellykket hundeklikker-trening er konsistens. Regelmessig og konsekvent trening vil hjelpe hunden din bedre forstå årsaken og effekten av klikkene og vil føre til raskere resultater.

6. Bruk masse ros

Hunder elsker oppmuntring. Å følge opp en vellykket forestilling med ros vil for hunder gjøre underverker i å bygge opp tillit. Så ikke glem å bruke noen oppmuntrende fraser som "flink!" eller "dyktig!" underveis.

7. Fase ut klikkeren

Etter at hunden din har spikret ned triksene, kan du sakte eliminere klikkeren og godbitene og fortsette å øve med kun verbale stikkord. Du bør fortsatt belønne dem for deres innsats selv.

8. Gjør øktene korte

Til slutt, husk å holde treningsøktene kort, rundt 10-15 minutter per økt bør være nok. Du kan imidlertid gjøre noen økter per dag, men vær forsiktig så du ikke overjobber dem. Hvis du føler at de mister interessen, er det best å avslutte treningsdagen.

Relaterte artikler: