Your Pet, Our Passion.
Growing Pup logo animated
Brun spaniel leker med leketøy, liggende.

Vil du adoptere en hjemløs hund?

8 minutters lesing
According to the World Health Organization, is "a state of complete physical, mental and...Read more
Lorem ipsum

En valp er ikke det eneste alternativet hvis du skal skaffe deg hund.

Det finnes mange voksne hunder som av en eller annen grunn trenger et nytt hjem. En hund kan for eksempel bli hjemløs når eierens livssituasjon forandrer seg. Skilsmisse, fødselen av et nytt barn, at eieren dør eller flytter kan gjøre det umulig å beholde hunden.

Et kjæledyr fra et dyrehjem

Hvis du allerede har erfaring med hunder og er klar til å gi en voksen hund et nytt hjem, kan du ta kontakt med en lokal dyrevelferdsorganisasjon. De fleste hunder som venter på å bli adoptert er snille, stuerene og sosiale hunder som sannsynligvis vil venne seg til et nytt hjem raskt, og er vant til mennesker og andre dyr. Vel ansette adopsjonssentre vil evaluere, rehabilitere, ID-merke, kastrere og vaksinere hundene og sikre at hver og en av dem finner et godt hjem. De fleste adopsjonssentre for hunder krever at du betaler en adopsjonsavgift som dekker utgiftene til veterinær, i tillegg til å finansiere organisasjonen.

Et godt hjem til alle hunder

På nettstedene til dyremottak kan du finne informasjon om hunder som trenger et nytt hjem. Hvis du finner en hund du liker, kan du ringe til dyremottaket og gjøre avtale om et besøk. Du bør forberede deg på å fortelle om bakgrunnen og livssituasjonen din, siden dyremottakene ønsker å finne det aller beste hjemmet for hvert dyr. Hjemløse hunder blir vanligvis ikke gitt til en uerfaren hundeeier som første hund

Et tillitsfullt forhold bygges gradvis opp

Avhengig av hundens bakgrunn kan det ta litt tid og kreve noen ressurser før den begynner å føle seg hjemme. Selv den mest tillitsfulle hund trenger tid til å tilpasse seg et nytt hjem. Å skape felles rutiner og bli kjent med hverandre krever tid, tålmodighet og forståelse. Hvis hunden har atferdsmessige problemer, krever det en forsiktig tilnærming til trening og en hel del tålmodighet fra den nye eieren.

Å skape felles rutiner gir belønning for strevet til slutt, når et sterkt og kjærlig bånd bygges opp mellom hunden og den nye eieren. Du kan forvente deg å få en venn og et familiemedlem som alltid vil være trofast.