Kerry blue terrier

Kerry Blue Terrier

Kerry blue terrier er en kompakt, muskuløs og sterk hund som er dekket av en myk, silkeaktig, blåfarget bølgete pels, med eller uten svarte punkter. Voksne hanner har en høyde på 46–48 cm og veier 15–17 kg; voksne tisper er noe mindre.

 • Hund som egner seg for eier med erfaring
 • Noe trening påkrevd
 • Jeg liker aktive turer
 • Moderat mosjon
 • Mellomstor hund
 • Lite sikling
 • Krever stell av pelsen annenhver dag
 • Allergivennlig rase
 • Snakksalig og pratsom hund
 • Vakthund. Bjeffer og varsler
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre barn

Opprinnelse

Kerry blue terrier er en allsidig gårdshund. Den voktet gårdshus, holdt skadedyr unna, jaktet og hentet småvilt, og herdet til og med husdyr. Den sies å stamme fra en hund som svømte til den irske kysten fra et skipbrudd – selv om det er variasjoner i historien om rasen. Noen sier at hunden var en liten blågrå spaniel fra den spanske armada, andre at det var en russisk svart terrier som gikk på grunn i Tralee Bay, og andre igjen at det var snakk om en portugisisk vannhund fra et lasteskip. Hunden sies å ha paret seg med lokale terrier-raser for så å produsere kerry blue.

Personlighet

Kerry blue terrier er en typisk terrier som er våken, bestemt og trygg, og som kan være sta. Hunden bør ha et "disiplinert mot", men noen ganger kan den disiplinerte delen være heller tvilsom! Enkelte eksemplarer kan være problematiske overfor andre hunder, så tidlig og grundig sosialisering og løpende trening er avgjørende.

Helse

Dette er en generelt sunn rase. De vanligste helseproblemene som oppstår, er enkelte øye- og hudproblemer.

Mosjon

En times daglig mosjon er nødvendig, selv om kerry blue terrier gjerne vil akseptere mer hvis du kan tilby det. Kerry blue terrier er veldig allsidig og trives med agility og annen hundesport. Sjekk pelsen etter turer, da den er som en magnet for gressfrø, knopper osv.

Ernæring

Hundens diett må ha den rette balansen mellom alle hovedgruppene av ernæring, inkludert konstant tilførsel av friskt vann. Det er viktig å gjennomføre regelmessige kroppskontroller, for å sikre at hunden holder seg i toppform. Husk også å mate den minst to ganger daglig og i samsvar med retningslinjene for det spesifikke fôret.

Stell

Den myke, silkeaktige, bølgete pelsen røyter ikke og trenger daglig børsting og en klipp hver seks til åtte uker.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.