Your Pet, Our Passion.
Karakteristikker for små hunderaser

Karakteristikker for små hunderaser

4 minutters lesing
According to the World Health Organization, is "a state of complete physical, mental and...Read more
Lorem ipsum

Slik bestemmer du hvilken liten hunderase som passer best for deg.

Bichon

Bichon-rasen, ofte kalt bichon frise eller malteser, har en spennende historie og en herlig personlighet. Denne lille hunderasen er kjærlig og lettvint å ha med å gjøre, og passer fint som familiehund både i byen og på landet. Den lojale og muntre personligheten gjør den til en flott vakthund, som også elsker lek og moro. Mange velger en bichon på grunn av den vakre, krøllete lange pelsen, som finnes i en rekke farger, fra hvit til brunt og svart. Daglig børsting er obligatorisk.

Chihuahua

Chihuahuaen er verdens minste hund og kan faktisk bli hele 18 år gammel. Hvis du velger en chihuahua får du masse underholdning, dette er nemlig en hund som er full av overraskelser! De nøler ikke med å forsvare eieren sin og sier aldri nei takk til en tur eller litt lek. Chihuahuaens store øyne og kjærlige natur er uimotståelig, men ikke la deg lure. Dette er en svært intelligent rase som må dresseres med fast hånd. Chihuahuaer har lettstelt pels som kan være korthåret eller langhåret og finnes i diverse farger.

Cavalier King Charles

Cavalier king charles spaniel er en flott hund for familier, med den silkemyke pelsen dens. Den er oppkalt etter kong Charles II, en vilter konge som elsket denne rasen så mye at han bar sine egne kjæledyr inn i parlamentet! Det er anbefalt å børste pelsen daglig. Et bad fra tid til annen holder pelsen til din cavalier king charles spaniel ren og sunn, ekstra lurt hvis dere har vært ute og trimmet sammen. Denne lille hunderasen elsker å være aktiv utendørs, fordi den får masse sjanser til å praktisere luktesansen!

Dachshund

Dachshunder er alltid populære og svært lett gjenkjennelige på grunn av de korte bena og den lange, "pølseformede" kroppen. Kroppsformen skyldes rasens opprinnelige jobb som grevlingjeger. Denne lille hunden er kjærlig og lojal, men kanskje litt eiesyk til tider! Men den er avslappet og glad rundt barn og alltid klar for å leke med baller og andre leker. Selv om dachshunden er et perfekt kjæledyr for byomgivelser, er den også overraskende energisk og setter også pris på lange gåturer på landet.

Fox Terrier

En foxterrier er intelligent, leken og lojal og vil forgude deg og familien din. Denne lille hunden en har lagt fortid med revejakt bak seg, og fokuserer nå heller den utømmelige energien på utendørs moro og leker. Foxterriere trives både i byen og på landet, og blir med deg overalt, spesielt hvis du har lyst til å kaste pinne! Denne lille hunderasen trenger mye underholdning og kjeder seg lett hvis den må være alene. Den foretrekker også å være det eneste kjæledyret i husholdningen. Foxterriere er smarte og lette å dressere, så lenge du er tålmodig og litt streng..

Fransk bulldog

Hvis du leter etter en liten hund med god sans for humor, kan en fransk bulldog være tingen for deg. Denne godlynte, glade hunderasen kom opprinnelig fra 1850-tallets England, men ble en klassisk hunderase i Frankrike. Den er kompakt, muskuløs og kanskje litt sta, men den intense lojaliteten gjør den til en god og trygg venn. Franske bulldoger kan ha fargene "fawn" (gulbrun), "brindle" (mønstret) og "quail" (hvit og brindle/mønstret) og har kort og lettstelt pels. Dette er en perfekt innehund som trives best med korte turer og masse kos..

Jack russell

Jack russell-terrieren er godlynt og trofast, med holdningen til en stor hund. Denne hunderasen ble utviklet for å krype ned i revehi, og jaktinstinktene er fremdeles i behold. Den livlige og langhårede Jack russell-terrieren passer flott som familiehund, men bør ikke bo sammen med katter og andre små pelsdyr. De har kraftig stemme for en så liten hund og har en tendens til å gjøre ugagn hvis de kjeder seg. Den korthårede, hvite og brune pelsen er lett å pleie og det høye energinivået krever masse trim og masse leking.

Miniatyrpuddel

Miniatyrpuddelen er både smart og vakker, så dette er en hund som det både er lett å trene opp og koselig å gå tur med. Rasen har vært veldig populær gjennom tidene og er nå populært som innendørs kjæledyr, spesielt i urbane omgivelser. Du kan velge blant en rekke farger, fra svart, brunt og grått til aprikos og hvitt, men du må forvente at det kreves en del pleie for å holde den flotte pelsen sunn og skinnende. Miniatyrpuddelen er kjærlig, lojal og liker å være sjef, så pass på at hunden din lærer hvem som bestemmer hjemme!

Pommeraner

Pommeraneren har fantastisk pels og spretten kroppsholdning kombinert med et intelligent og selvsikkert vesen. Dette gjør den til en fascinerende følgesvenn og en flott vakthund. Dette er en liten hunderase som er rolig, lojal og intelligent og som ikke plages av det hektiske livet i moderne storbyer, selv om den stammer fra villmarken. Det er overraskende hvor lett det er å rengjøre pelsen selv etter grisete lek utendørs, den blir god som gull igjen på null komma niks.

Shih Tzu

Det er ikke så mange som kan motstå shih tzu-en, en sjarmerende hunderase med spennende historie. Den stammer opprinnelig fra Tibet, der den er kjent som "løvehunden". Shih tzu-er er rolige, lojale og svært kjærlige dyr, som sjelden bjeffer og elsker å leke med både barn og voksne. Disse vennlige små krabatene er heller ikke sjalu på andre kjæledyr i husholdningen, inkludert andre hunder. Hvis du velger en shih tzu, må du beregne å pleie den tette pelsen daglig, samt å rense de hårete ørene, da disse lett kan få infeksjoner. Bortsett fra dette er dette lille sjarmtrollet en herlig romkamerat. Rolig, intelligent og alltid glad for å se deg.

Yorkshire-terrier

Yorkshireterrieren er livsglad og full av energi, passer flott som familiehund og elsker å utforske verden. Denne lille hunderasen er kjærlig og eventyrlysten, har jaktinstinkt og liker å løpe fritt. Hvis du velger en yorkshireterrier, får du en lojal venn for livet, men det er viktig å trene den riktig fra starten av, ellers kan du ende opp med en hund som småbiter for å få viljen sin. Yorkshireterrieren har lang, silkemyk pels i blå og brune fargetoner og som ser best ut hvis den børstes daglig.

Hvis du velger en yorkshireterrier, får du en lojal venn for livet, men det er viktig å trene den riktig fra starten av, ellers kan du ende opp med en hund som småbiter for å få viljen sin. Yorkshireterrieren har lang, silkemyk pels i blå og brune fargetoner og som ser best ut hvis den børstes daglig.