Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

En hund i familien

En hund i familien

Opplev gleden ved å ha en hund i familien med disse tipsene og triksene fra PURINA® Friskies®.

Opplev gleden ved å ha en hund i familien med disse tipsene og triksene fra PURINA® Friskies®.

Hunder gir kjærlighet betingelsesløst, og ofte blir de barnas beste venn. I tillegg øker de aktivitetsnivået og reduserer stress i hele familien. Visste du for eksempel at barn som har hunder hjemme er mindre borte fra skolen på grunn av sykdom? Eller at du blir raskere frisk av sykdommer og infeksjoner hvis du har en hund?

På de følgende sidene kan du oppdage hvordan en hund i familien kan hjelpe barna dine til å lære, vokse og utvikle seg.

Når du får en valp, må både dyr og mennesker lære nye ting. Her gir vi deg noen tips til nytte for alle i familien, også barna.

  • Valpen din vil trenge et varmt og komfortabelt sted å sove. Legg tepper i valpens seng og plasser en varmeflaske under dem, slik at den holder seg varm og føler seg trygg når den sover.
  • Velg matskåler med tung bunn til måltidene! Valper velter lett plastskåler, så velg skåler med en mer solid bunn, for eksempel av keramikk eller rustfritt stål.

  • Valper får tenner, akkurat som babyer! Sørg for å ha et utvalg tyggesnacks og leker i nærheten for å holde sokkene og skoene dine unna valpens skarpe melketenner! Men pass på at de er egnet for valper og ikke er så små at hunden kan sette dem i halsen eller skarpe, slik at valpen skader munnen.

  • Alle valper må få vaksiner og helsesjekker hos dyrlegen! Sørg for å ta med deg masse godbiter til valpens første dyrlegeavtale, det kan bli stressende for valpen, så den vil trenge ekstra mye kjærlighet, trøst og oppmerksomhet!

Når valpen har fått alle vaksinene sine, kan du ta den med ut på sin første tur! Det er likevel lurt å venne valpen til å bruke halsbånd og gå i bånd på forhånd. Dette vil også hjelpe barna til å lære hvordan de skal gå tur med hunden og gi dem et nært forhold til familiens nye venn!