Atferd og trening

Behaviour and Training

Forstå hundens atferd

Forstå hundens atferd

5 tips for å trøste kjæledyr med separasjonsangst

Store endringer i rutinen, som å gå tilbake til jobb etter en lengre periode med å bo hjemme sammen, kan forårsake separasjonsangst hos hunder og katter.
LÆR MER

Klikkertrening

Klikkertrening er en super måte for deg å lære hunden grunnleggende treningskommandoer og knytte bånd mellom deg og din firbente venn
LÆR MER

Sjekkliste for hund på reisefot

Det er ingen grunn til å la hunden være hjemme hvis du skal på ferie. Hunden kan faktisk være flott reisefølge, og da det finnes mange hundevennlige hoteller og ferier i ulike land, er vi sikre på at dere vil få en flott ferie sammen!
LÆR MER

Grunnleggende treningskommandoer

Det er morsomt og berikende for dere begge å lære hunden grunnleggende kommandoer og tegn og trene på disse. Det er viktig å begynne å trene hunden din i ung alder for å få det grunneggende riktig før valpen vokser seg stor. Valpetrening og innlæring for hunden er en flott måte å tilbringe kvalitetstid sammen på, og kan også være mye moro!
Les mer

Fortsatt trening: trening av eldre hunder

Det er ikke bare valper som elsker spenningen rundt trening, eller det emosjonelle båndet om utvikler seg når den lærer nye ferdigheter. Voksne og seniorhunder kan også like og dra nytte av fortsatt trening, spesielt hvis livet endrer seg en smule.
Les Mer

Hvorfor spiser hunden min gress?

Hvis hunden din spiser gress er det ingen grunn til bekymring. Det er ikke uvanlig selv om det kan virke merkelig.
LÆR MER

Hjelpe en redd hund

Hunden er full av nysgjerrighet og livsglede, men den kan også være redd for ting. Alle hunder har en egen personlighet. Enkelte hunder er engstelige fra naturens side, og enkelte redde hunder er mer utsatt for det enn andre.
LÆR MER

Hvorfor bjeffer hunden min?

Selv om noen hunder bråker mer enn andre, bjeffer alle hunder. Uansett om du har en bitteliten Chihuahua eller en stor Schæfer, har du helt sikkert hørt dem bjeffe i en rekke ulike situasjoner.
LÆR MER

Vær glad i hunden din

Hos Purina mener vi at #ViHarDetBedreMedKjæledyr. Les videre for å lære mer om hvordan du viser kjærlighet for katten eller hunden din, og hvordan du kan styrke dette spesielle båndet.
Les Mer

Slik takler du overdreven bjeffing

Hunder bruker ikke stemmekommunikasjon i samme grad som mennesker, men stemmen utgjør likevel en viktig del av hvordan den uttrykker seg og følelsene sine til andre hunder og til menneskefamilien.
LÆR MER

Hva bør du gjøre hvis hunden blir borte

Det er alle hundeeieres mareritt. Ett øyeblikk er hunden der, i neste øyeblikk er den borte. Selvsagt er det opprørende og stressende at hunden ikke er der, men du er i tillegg engstelig for at den er redd eller skadet.
LÆR MER

Fest, hunder og fyrverkeri

Hunden er en herlig venn året rundt, og den elsker å være sammen med deg så fort du har tid til det. Enkelte hunder er derimot ikke like til pass med ukjente lyder eller grupper med mennesker som du er, så hvis hunden din er redd for fyrverkeri og kraftige lyder vil den kanskje ha behov for ekstra omsorg i forbindelse med fester og høytider.
LÆR MER

Aggressiv atferd hos hunder

Hunden har en egen, unik personlighet, og i likhet med alle hunder, har den også ulike sinnsstemninger fra lykkelig til redd. Hvis hunden din er aggressiv, bør du derimot takle det så fort som mulig.
LÆR MER

Forstå hundens kroppspråk

Alle som har tilbrakt tid sammen med en hund vet at hunder har en unik personlighet, akkurat som mennesker, og de har mange følelser på nøyaktig sammen måte som mennesker og alle andre pattedyr.
Les Mer