Your Pet, Our Passion.
Klikkertrening for hunder

Klikkertrening for hunder

2 minutters lesing
According to the World Health Organization, is "a state of complete physical, mental and...Read more
Lorem ipsum

Klikkertrening er en super måte for deg å lære hunden grunnleggende treningskommandoer og knytte bånd mellom deg og din firbente venn.

Klikkertrening baserer seg på innlæringsteorier om hvordan dyr tar til seg læring på best mulig måte. Metoden brukes som et redskap for å tydelig markere overfor hunden hvilken atferd som gir belønning. To prinsipper kombineres, klassisk betinging og operant betinging for optimalt resultat. Klassisk betinging innebærer at hunden lærer å forbinde lyden av en klikker med å motta en godbit. Operant betinging handler om å koble en atferd med dens konsekvenser.

Slik gjør du:

  1. Du behøver en klikker og en god og stor pose med hundegodt.
  2. Lær hunden eller valpen din at lyden fra klikkeren henger sammen med belønning av godbiter. Still deg ved din firbente venn, «klikk» og gi en godbit – dette må gjentas mange ganger, slik at forbindelsen blir satt.
  3. Langsomt ta atferd med inn i prosessen. Uansett hva du ønsker å lære hunden din, så er det essensielt at klikkelyden kommer på riktig tidspunkt og at du deler prosessen opp i etapper. Hvis du for eksempel ønsker å lære hunden din å sitte – begynn med å belønne at den lener seg tilbake på bakbeina, for så å øke forventningene gradvis.
  4. Det er viktig at du står helt stille og konsekvent trykker med klikkeren før du rekker fram godbiten.

Klikkertrening fungerer også godt ved ønske om at hunden skal gå pent i bånd, hvis gjennomført riktig. I stedet for å trekke hardt i hundebåndet når den går for raskt eller er ulydig, så vil pen gange belønnes med et «klikk» og en godbit. Etterhvert kan det gå mer tid mellom klikkene og godbitene.

Husk at fokus er på å belønne riktig atferd! Klikkertrening gjennomføres ved frivillig atferd av hunden og det er dette som gjør det så spennende for både hund og eier.