Your Pet, Our Passion.
Eier treningshund

Hvordan lære en hund å rulle rundt i 9 enkle trinn

5 minutters lesing
According to the World Health Organization, is "a state of complete physical, mental and...Read more
Lorem ipsum

Å lære hunden din nye triks er en god måte å holde dem aktive og mentalt stimulert, samt en god bindingsmulighet for dere to. Hvis hunden din allerede har mestret triksene "sitte", "dekk" og "bli", er neste trinn å lære dem hvordan man ruller rundt.

Uansett om de er valper eller voksne hunder, er rulling et morsomt og enkelt triks for dem å kunne og kan også være ekstra nyttig i visse situasjoner slik som veterinær undersøkelser. For ikke å nevne søtheten av det hele! Er du klar til å lære hunden din å rulle rundt? Sjekk ut disse enkle og greie trinnene som du kan følge for å lære din hund noen rullende ferdigheter!

Når kan du begynne å lære hunden din triks?

Å lære din pelskledde venn triks kan begynne så snart du tar dem med hjem, men som en generell regel, jo yngre hunden, jo lettere vil det være å lære dem nye triks. Anbefalt tidspunkt for å starte opplæringen av valper vil være når de er mellom 12 og 16 uker, etter at alle er ferdig med vaksineringen. Dette er å foretrekke ettersom deres responsivitet og lydighet er høyere i denne alderen fordi de naturlig er ute etter veiledning. Som voksne tar de kanskje lengre tid til å lære seg ting, men med riktig tilnærming og litt tålmodighet, bør det være ganske så enkelt!

Fordelene med å trene hunden din

Grunnleggende trening som involverer triks kan være svært gunstig til å hjelpe hunden din med å utvikle tålmodighet og øke deres tillit. Når de blir trent hjelper det dem bli bedre på å kommunisere med deg, gjøre båndet deres sterkere og øke lydighet. Dette er noe som fører til flere kvalitetsøyeblikk sammen.

Triksetrening er også bra for hundens generelle helse fordi den holder sinnet aktivt og hjelper dem med å trene mer. Dette øker deres fleksibilitet og konsentrasjon, og hjelper dem med å bygge mer muskler.

Hva du trenger

Heldigvis krever ikke triksetrening mye arbeid, og det er bare noen få ting du trenger for å lære hunden din å rulle rundt:

 • Et stille rom som er fritt for distraksjoner slik som mat, støy eller andre mennesker.
 • Et teppe til kjæledyret ditt som de ville føle seg komfortabel på.
 • Deilige godbiter. Disse bør være små og myke slik at de kan spises raskt. Det er også best om du bruker godbiter som de normalt ikke får, slik at de er ekstra motiverte.
 • Valgfritt: en liten klikker som du kan bruke når hunden følger kommandoen.
 • Tålmodighet og entusiasme.

Hvordan lære en hund å rulle rundt

"rull rundt"-trikset innebærer flere trinn enn andre grunnleggende triks, så følgende trinn er nøkkelen i å lære hunden din hvordan å rulle rundt på kommando.

 1. Sørg for at de kjenner "dekk"- eller "legge seg ned"-kommandoene først fordi dette er viktige deler av trikset.

 2. Når hunden ligger ned med magen slik at den berører bakken og potene hviler foran den - knel ved siden av den og hold en godbit nær nesen. Det kan være en hvilken som helst form for godbit så lenge den er liten og kan spises raskt.

 3. Bruk godbiten og begynn å tegne en sirkel med den. Beveg godbiten sakte mot skulderen til de ruller. Vær forsiktig med at de ikke snapper godbiten fra hånden din før de utfører trikset. Hvis de ikke klarer en full rull i begynnelsen, kan du hjelpe dem ved å dytte dem forsiktig.

 4. Belønn hunden din når de ruller rundt. Når de er ferdige med en full rull, gi dem godbiten, og pass på å trykke på klikkeren (hvis du bruker en) før de får godbiten.

 5. Gjenta disse trinnene flere ganger. Repetisjon er nøkkelen. For at hunden din skal konsekvent rulle over av seg selv på din kommando, må du øve med dem et par ganger. Ikke bekymre deg eller bli motløs hvis de bare utfører en halv rull, med tiden de vil gjøre en full rull.

 6. Begynn å bruke stikkordet "rull rundt" etter at de har utført trikset 2-3 ganger. Det er viktig at de har et stikkord som de kan assosiere med dette trikset så begynn å introdusere det og gjenta det hver gang de ruller rundt.

 7. Bruk masse ros og oppmuntring for å belønne hundens innsats.

 8. Slutt å bruke godbiten. Når rulling rundt blir lett å for dem å utføre, og de gjør det nesten umiddelbart etter å ha hørt kommandoen, kan du fortsette med bare verbal cue. På dette punktet bør du også kunne øve ute, med distraksjoner og folk rundt. Hvis du ser dem slite, kan du gå videre og gi noen godbiter av og til.

 9. Øv i korte økter på ikke mer enn 3-4 minutter én eller to ganger daglig. Når du øver på hvordan du lærer en hund å rulle rundt, bør du sørge for at du ikke kjeder dem. Oppmerksomheten deres kan være svært kort, særlig når de er unge. Derfor kan de ha nytte av treningen hvis du bare øver noen minutter om dagen.

Ting å unngå når du lærer hunden din triks

Prøve å fremskynde prosessen ved å haste dem

Å lære en hund å rulle rundt tar tid og øving, så du bør ikke presse hunden til å oppnå resultater raskt. Husk at tålmodighet og konsistens er viktig, og hvis du føler deg utålmodig, er det på tide å ta en pause og prøve igjen en annen gang.

Ikke konsultere en veterinær først

Noen hunder kan lide av plager som kan forårsake dem smerte når du utfører visse triks, så det er best å sjekke med veterinæren at du kan gå videre med treningen.

Bruke en hard tone av stemme

Hunder reagerer bedre på en lys og positiv stemme så prøv å snakke med dem forsiktig og tilby kommandoen på en leken måte som lar dem vite dette er bare et morsomt spill.

Fortsette trening selv om hunden din virker ukomfortabel eller uvel

Vær oppmerksom på oppførselen deres, og hvis noe virker galt, stopp treningen og gi dem tid til å hvile.

Nå som du har lært å lære en hund å rulle rundt, er det på tide å vise frem din pelskledde venns nye ferdigheter, og klappe deg selv på skulderen for en jobb godt gjort! Husk at å lære hunden din triks bør være en morsom opplevelse, så ta det sakte og nyt prosessen.

Trenger du flere morsomme ideer for å forbedre kvalitetstiden din sammen? Her er 5 andre kule triks du kan lære hunden din.