Basset fauve de bretagne

Basset Fauve de Bretagne

Denne mellomstore hunden med solid pels er en typisk rørformet hund, men ikke like lav som basset hound med en høyde på 32–38 cm som fullvoksen. Den veier ca. 16–18 kg som voksen. Pelsen kan ha farge lysebrun, gullhvete eller rødhvete. Noen kan ha noe hvitt på brystet

 • Hunder som egner seg for personer med litt erfaring
 • Ekstra trening påkrevd
 • Jeg liker aktive turer
 • Mye mosjon
 • Mellomstor hund
 • Lite sikling
 • Krever stell én gang i uken
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Snakksalig og pratsom hund
 • Ikke en vakthund
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Flott familiehund

Opprinnelse

Basset fauve de bretagne er den minste av de to hound-hundene som kommer fra Bretagne-området i Frankrike med opprinnelse på 1800-tallet. De ble avlet frem ved å krysse den større versjonen, griffon fauve de bretagne, og brittany bassets, og ble opprinnelig brukt til jakt på alt fra kanin til villsvin. De tidligere versjonene av rasen så sannsynligvis mer ut som terriere enn den gjør i dag. I tillegg til i hjemlandet blir disse hundene nå stadig mer populære i Storbritannia, der de har vært registrert hos The Kennel Club siden 1991.

Personlighet

Dette er trivelige små hunder – intelligente, vennlige, modige og veldig aktive. Basset fauve de bretagne går godt sammen med barn og andre husdyr. De er ikke egentlig vakthunder, men de vil si ifra når det kommer fremmede på døren. De blir misfornøyde hvis de holdes innesperret over lengre tid, og de elsker å ha et travelt liv og å være involvert i alle familiesaker.

Helse

Dette er en hardfør rase som ikke har noen spesifikke raserelaterte problemer rapportert per i dag.

Mosjon

For størrelsen trenger basset fauve de bretagne en moderat mengde mosjon – rundt to timer om dagen eller mer. Disse kvikke hundene elsker å leke og har en lidenskap for jakt, så du må være forsiktig når de løper uten bånd, og de må trenes for tilbakekalling som valper, ellers vil de vende deg det døve øret og komme tilbake når det passer dem!

Ernæring

Hundens diett må ha den rette balansen mellom alle hovedgruppene av ernæring, inkludert konstant tilførsel av friskt vann. Det er også viktig å gjennomføre regelmessige kroppskontroller, for å sikre at hunden holder seg i toppform. Husk å mate den minst to ganger daglig og i samsvar med retningslinjene for det spesifikke fôret.

Stell

Basset fauve de bretagne krever lite stell, og de trenger bare å få sin harde, tette pels kjemmet gjennom en gang i uken, og plukket to ganger i året. Pelsen skal aldri trimmes, men overskytende hår rundt ørekanalene må fjernes.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.