Beagle

Beagle

Disse robuste og dristige små hundene har et vennlig uttrykk og er kompakte og atletiske. De har en kort pels som er tett og værbestandig, og kommer i en rekke farger og mønstre (se rasestandarden for detaljer). De har en høyde på 33–40 cm og veier fra 10 til 11 kg.

 • Hunder som egner seg for personer med litt erfaring
 • Ekstra trening påkrevd
 • Jeg liker aktive turer
 • Liker å gå i en til to timer om dagen
 • Mellomstor hund
 • Noe sikling
 • Krever stell én gang i uken
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Svært høylydt
 • Ikke en vakthund
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Flott familiehund

Opprinnelse

Rundt midten av 1500-tallet begynte hunder å bli klassifisert etter deres formål, dvs. mynder, sporhunder osv. Rundt denne tiden fikk en liten hund som var avlet frem for å drepe kanin og hare, navnet "begles", fransk for "skrikhals". Dette refererte til hundens tendens til å bjeffe i gruppe. Den angliserte versjonen er selvsagt "beagle". Rasen strammer fra foxhound, harrier og en liten blodhound kjent som "kerry beagle".

Personlighet

Beagle-hunder har et godt lynne, og siden de er avlet frem for å jobbe sammen i gruppe, kommer de godt overens med andre hunder. De elsker barn, men må eksponeres for katter fra tidlig alder for å utvikle en god relasjon til dem. Beagle er en god vakthund og bjeffer på alt som er uvanlig, selv om den kan foretrekke å begynne å leke med innbruddstyver så snart de har kommet seg innendørs!

Helse

Beagle-hunder er generelt en robust og frisk rase. Som mange andre raser kan den imidlertid lide av hoftedysplasi (en tilstand som kan føre til bevegelsesproblemer). Vurdering av hofter før avl er derfor viktig. Epilepsi og en type meningitt ("beagle pain syndrome") forekommer hyppigere i denne rasen.

Mosjon

Beagle trenger mye mosjon – rundt to timer eller mer om dagen. På grunn av det sterke jaktinstinktet bør den ikke gå uten bånd før den er ekstremt godt trent til å komme tilbake på kommando, eller være i et fullstendig lukket område. En måte å holde hunden i god form på, vil være å la den utnytte sitt naturlige sporingstalent. Feltkonkurranser er også populært blant noen beagle-eiere.

Ernæring

Små hunder har rask metabolisme, noe som betyr at de forbrenner energi raskt, selv om deres små mager betyr at de må spise lite og ofte. Mat til små raser er spesielt designet med passende nivåer av sentrale næringsstoffer og mindre biter som passer for små munner. Dette oppmuntrer også til tygging og forbedrer fordøyelsen.

Stell

Denne rasen er lett å holde og krever bare en rask gjennombørsting en gang i uken for å fjerne døde og løse hår. Ett lite problem er at beagle-hunder elsker å rulle seg i ting som lukter vondt. Heldigvis er de nokså enkle å bade. Ørene bør kontrolleres regelmessig for å sikre at de er rene og uten infeksjoner.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.