Dvergpinscher

Miniature Pinscher

Dvergpinscher er en elegant miniatyrhund som har en nokså solid kroppsbygning. Voksne hunder har en høyde på 25–30 cm og veier rundt 4–6 kg. Den har en kort, glatt pels som er rett og glansfull, og kommer i svart, blått og sjokolade med brune merker, eller rødt.

 • Hunder som egner seg for personer med litt erfaring
 • Noe trening påkrevd
 • Jeg liker aktive turer
 • Liker å gå i en time om dagen
 • Liten toy-hund
 • Lite sikling
 • Krever stell én gang i uken
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Svært høylydt
 • Vakthund. Bjeffer og varsler
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre barn

Opprinnelse

Dvergpinscher er den minste av de tre pinscher-rasene (de to andre er dobermann, den største, og mellomstore tysk pinscher) og ble tradisjonelt brukt som rottefanger. Den stammer fra glatthåret tysk pinscher; dobermann er ikke i slekt med de to andre pinscher-rasene. Dvergpinscher har en ganske kort historie sammenlignet med visse andre raser, og oppstod for rundt 100 år siden.

Personlighet

Hvis du vil ha en pen liten hund på fanget, er dette ikke rasen for deg! Den kan kanskje kategoriseres som en miniatyrrase, med dvergpinscher har også mange terrieregenskaper. Faktisk betyr "pinscher" "terrier" på tysk. Dette er en dristig, fryktløs hund som er aktiv og nysgjerrig. Det er alltid årvåken og vil bjeffe hvis noe uvanlig tiltrekker skulle oppstå, og er derfor gjerne en god vakthund i huset.

Helse

Som mange andre små raser kan de lide av kneskåler som kommer ut av ledd.

Mosjon

Dvergpinscher trenger bare omtrent en halv times mosjon per dag, selv om den klarer mye mer hvis du kan tilby det. I kaldt vær kan den trenge en jakke/genser som beskyttelse mot kulden.

Ernæring

Miniatyrhunder har rask metabolisme, noe som betyr at de forbrenner energi raskt, selv om deres små mager betyr at de må spise lite og ofte. Mat til små raser er spesielt designet med passende nivåer av sentrale næringsstoffer og mindre biter som passer for små munner. Dette oppmuntrer også til tygging og forbedrer fordøyelsen.

Stell

Dvergpinscher har en kort, glatt pels med en nokså har tekstur som krever svært lite vedlikehold, ikke stort mer enn en gjennombørsting en gang per fjortende dag. I perioder med røyting vil hyppigere stell bidra til å fjerne det døde håret.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.