Miniature Schnauzer

Miniature Schnauzer

Dvergschnauzer er en liten, solid, muskuløs hund med et årvåkent uttrykk. Øyenbrynene, barten og håret på bena gir rasen et veldig karakteristisk utseende. De kan være salt og pepper, svart med sølvmerker, helsvart eller -hvit i fargen, selv om hvit forekommer sjelden. Voksne hannhunder skal ideelt ha en høyde på ca. 36 cm og veie 8 kg. Voksne tisper skal ha en høyde på rundt 33 cm og veie 7 kg.

 • Hunder som egner seg for personer med litt erfaring
 • Noe trening påkrevd
 • Jeg liker aktive turer
 • Liker å gå i en time om dagen
 • Liten hund
 • Lite sikling
 • Krever stell av pelsen annenhver dag
 • Allergivennlig rase
 • Svært høylydt
 • Vakthund. Bjeffer og varsler
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Flott familiehund

Opprinnelse

I Bayern på 1400-tallet fantes det en mellomstor strihåret pinscherhund som ble brukt til rottefangst og annet generelt gårdsarbeid. Det er denne hunden alle tre størrelsene av schnauzer stammer fra. Dvergschnauzer er et resultat av en krysning mellom standard schnauzer med affenpinscher og andre små raser.

Personlighet

Dvergschnauzer er en livlig, aktiv liten hund som kan være en morsom, givende følgesvenn. De kan imidlertid være sta og ha en sterk vilje, og trenger konsekvent trening og sosialisering. Dette er en naturlig vakthund som en nokså høylytt, og som vil være rask til å varsle familien om fremmede som nærmer seg deres territorium.

Helse

Dette er en generelt sunn rase, men den har enkelte rasespesifikke problemer som den kan lide av, blant annet høyt blodfettnivå, betennelse i bukspyttkjertelen, diabetes og blæresteiner.

Mosjon

En times daglig mosjon kreves for en voksen, men den tar gjerne mer hvis du kan tilby det – denne hunden er tilpasningsdyktig og finner sin plass i familiens rutiner.

Ernæring

Små hunder har rask metabolisme, noe som betyr at de forbrenner energi raskt, selv om deres små mager betyr at de må spise lite og ofte. Mat til små raser er spesielt designet med passende nivåer av sentrale næringsstoffer og mindre biter som passer for små munner. Dette oppmuntrer også til tygging og forbedrer fordøyelsen.

Stell

Pelsen er hard, stri og kort med en tett underpels. Fullstendig pelsstell er nødvendig minst to ganger i uken. Håndstripping er et must for utstillinger, men klippingen av dette smarte familiekjæledyret er enkel og grei, selv om kroppsfargen blekner med årene.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.