Retriever (Flat Coated)

Flat-Coated Retriever

Flat coated retriever er en lang, slank hund som er smart og aktiv med et intelligent uttrykk. De har tett, flat pels med mye glans og mye fjær på bena. Hunden uttrykker kraft og dristighet. Pelsen er vanligvis solid helsvart eller leverfarget. En voksen hann har en ideell høyde på 58–61 cm og vekt 27–36 kg; voksne hunder er 56–58 cm høye og veier 25–32 kg.

 • Hund som egner seg for førstegangseiere
 • Grunnleggende trening påkrevd
 • Jeg liker energiske turer
 • Liker å gå i mer enn to timer om dagen
 • Stor hund
 • Noe sikling
 • Krever stell av pelsen annenhver dag
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Snakksalig og pratsom hund
 • Ikke en vakthund
 • Fabelaktig sammen med andre kjæledyr
 • Flott familiehund

Opprinnelse

Retriever-raser ble utviklet tidlig på 1800-tallet som hunder hvis eneste formål var å plukke opp skutte byttedyr. Flat coated retriever ble utviklet fra lesser newfoundland som en land-retriever og utviklet seg til et fin vann- og land-retriever som ble høyt verdsatt av viltvoktere. De kan også lokke byttedyr ut fra skjulesteder og vil jakte på dyrene i høylandsområder. Æren for å ha etablert denne rasen gis J. Hull, som begynte å avle den i 1864, hvorpå de ble et vanlig innslag på eiendommer rundt om i Storbritannia.

Personlighet

Flat coated retriever er en vennlig, livlig hund som elsker mennesker. De modner sakte og har valpelignende trekk i flere år. De er vanligvis gode familiehunder med et jevnt lynne og er tilpasningsdyktige, men vil med et dypt bjeff varsle om både besøkende og fremmede. Halene logrer hele tiden, og de er veldig entusiastiske hunder som trives når de får masse oppmerksomhet fra eierne.

Helse

Det mest rasespesifikke problemet er en høy disposisjon for visse typer aggressive kreftformer. Som mange raser kan den også lide av ulike arvelige øyesykdommer og hoftedysplasi (en tilstand som kan føre til bevegelsesproblemer). Test av øyne og vurdering av hofter før avl er derfor viktig.

Mosjon

Flat coated retriever er en utrettelig arbeider og er som følgesvenn i stand til å dekke lange avstander, men er fornøyd med moderat mosjon. De tar med glede del i enhver aktivitet. De er gode vannhunder og naturlige svømmere.

Ernæring

Større hunderaser har større appetitt og trenger også en annen balanse mellom næringsstoffer, inkludert mineraler og vitaminer, enn mindre rase hunder. Flat coated retriever er utsatt for oppblåsthet og mageproblemer; mindre, hyppigere måltider kan bidra til å minimere denne risikoen.

Stell

Flat coated retriever krever daglig børsting for at pelsen skal holde seg pen. Spesiell oppmerksomhet bør gis til fjærene, som kan samle rusk, og potene må sjekkes for tørket leire eller andre fremmedlegemer.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.