Fox Terrier Wire Coat

Fox Terrier Wire Coat

Dette er kanskje en liten hund, men den kortryggede, muskuløse ruhårede foxterrieren utstråler styrke. Den tykke, strie pelsen er hovedsakelig hvit med svarte, brune eller svarte og brune merker. Voksne hannhunder er 39 cm høye eller under og veier ca. 8 kg. Tisper er litt mindre.

 • Hunder som egner seg for personer med litt erfaring
 • Noe trening påkrevd
 • Jeg liker aktive turer
 • Liker å gå i en time om dagen
 • Liten hund
 • Lite sikling
 • Krever stell av pelsen annenhver dag
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Svært høylydt
 • Vakthund. Bjeffer og varsler
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre barn

Opprinnelse

Ruhåret foxterrier ble utviklet fra en lokal svart og brun arbeidsterrier fra Wales, Derbyshire og Durham, og har siden 1800-tallet blitt brukt til å drive ut rev som gikk ned i bakken, slik at jakten kunne fortsette. Opprinnelig ble rasen klassifisert som fox terrier med to varianter – strihåret og korthåret – og krysning mellom variantene var vanlig i de tidlige årene. I dag anses de imidlertid som to separate raser med egne rasestandarder.

Personlighet

Ruhåret foxterrier er en våken terrier som alltid er beredt. Dette er en aktiv hund som må holdes aktivisert. Hvis den kjeder seg, vil den finne sin egen underholdning – ved å grave, bjeffe eller andre skøyerstreker. Dette er en dristig, utgående terrier som er vennlig med mennesker, selv om jaktinstinktet heller aldri er langt fra overflaten.

Helse

Ruhåret foxterrier er generelt en veldig sunn rase. I likhet med mange små raser / miniatyrraser kan de imidlertid lide av kne som går ut av ledd, samt enkelte arvelige øyeproblemer.

Mosjon

Ruhåret foxterrier trenger minst en time daglig mosjon. Selv om den kan sosialiseres fra ung alder til å leve lykkelig sammen med huskatter, vil den sannsynligvis jage på alle andre katter den møter ute på tur, så vel som alle andre små, bevegelige skapninger, så sørg for å holde den i bånd i urbane/trafikkerte områder.

Ernæring

Små hunder har rask metabolisme, noe som betyr at de forbrenner energi raskt, selv om deres små mager betyr at de må spise lite og ofte. Mat til små raser er spesielt designet med passende nivåer av sentrale næringsstoffer og mindre biter som passer for små munner. Dette oppmuntrer også til tygging og forbedrer fordøyelsen.

Stell

Den tykke, strie pelsen har en lengde på 2–4 cm, og underpelsen er kort og myk. Ansiktshåret gir rasen et nokså særegent utseende. En gjennombørsting og kjemming rundt annenhver dag vil holde pelsen fri for floker, men den må også håndstrippes (der det døde håret plukkes ut) tre til fire ganger i året.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.