Italian Spinone

Italian Spinone
Italiensk spinone er kvadratisk bygget og er muskuløs, solid og robust. Voksne hanner har en høyde på 60–70 cm og veier 34–39 kg, og tispene er 58–65 cm høye og veier 29–34 kg. Den mellomlange, grove pelsen kommer i hvitt, hvitt og oransje, oransje (en fin blanding av farget hår og hvite hår), hvitt og brunt og brun roan.
 • Hunder som egner seg for personer med litt erfaring
 • Noe trening påkrevd
 • Jeg liker energiske turer
 • I mer enn to timer om dagen
 • Stor hund
 • Noe sikling
 • Krever stell av pelsen annenhver dag
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Stille hund
 • Ikke en vakthund
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Flott familiehund

Opprinnelse

Man er usikker på rasens nøyaktige opprinnelse, men malerier fra renessansen viser italienske strihårede pointere ikke helt ulike dagens rase. Rasen, som iblant kalles spinone italiano eller italiensk griffon, har lenge vært brukt som en allsidig jakthund i sitt hjemland, og er en populær jakt-, pointer- og hentehund – like entusiastisk i vann og myrer som på land.

Personlighet

Italiensk spinone er en snill, tolerant, sosial hund som er en morsom følgesvenn, og som trives i menneskelig selskap – det være seg gjennom lek i hagen eller når den ligger ved føttene dine etter en lengre gåtur. Et aktivt hjem der den kan mye regelmessig mosjon utendørs, er viktig.

Helse

Italiensk spinone er en generelt sunn og robust rase. Som mange andre større raser kan den lide av hoftedysplasi (en tilstand som kan føre til bevegelsesproblemer). Vurdering av hofter før avl er derfor viktig.

Mosjon

Minst to timer daglig mosjon kreves for denne hunden. Den har stor utholdenhet og vil glede seg over all slags trening – fra jakt og henting til svømming.

Ernæring

Store hunderaser har større appetitt og trenger også en annen balanse mellom næringsstoffer, herunder mineraler og vitaminer, enn mindre raser. Italiensk spinone har en tendens til oppblåsthet og mageproblemer; mindre, hyppigere måltider kan bidra til å minimere denne risikoen.

Stell

Den tykke, grove pelsen er 4–6 cm lang med buskete øyenbryn og skjegg/bart som samler sikl og matrester, og som derfor må rengjøres regelmessig. Pelsen skal børstes et par ganger i uken og strippes om nødvendig (utplukking av døde hår).

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.