Keeshond

Keeshond

Keeshond har typiske spitz-trekk: et revelignende ansikt, små reiste ører, en tykk pels og en busket hale som krøller over ryggen. Voksne hanner har en høyde på ca. 46 cm og veier 16–18 kg. Pelsen er en kombinasjon av svart og grått, og den myke, tykke underpelsen er kremfarget ​​eller blekgrå.

 • Hunder som egner seg for personer med litt erfaring
 • Noe trening påkrevd
 • Jeg liker aktive turer
 • Moderat mosjon
 • Mellomstor hund
 • Mye sikling
 • Krever daglig pelsstell
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Svært høylydt
 • Vakthund. Bjeffer og varsler
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre barn

Opprinnelse

Keeshond er nært knyttet til pomeranian og andre spisshundraser fra Nord-Europa, og har navnet sitt fra Kees de Gyselaer, lederen av det nederlandske patriotpartiet på 1700-tallet. Hunden ble gjerne holdt av vanlige arbeidsfolk og er også kjent som nederlandsk lekterhund, da den bodde og jobbet på lektere, som vakt- og selskapshund.

Personlighet

Keeshond er alltid på alerten og er en naturlig vakthund som varsler familien sin om alt den anser som uvanlig. Dette er en vennlig og sosial hund som er glad og hengiven – og kalles ofte for "smilende hollender".

Helse

Keeshond er generelt en sunn rase. Rasen har et par kjente arvelige lidelser – epilepsi og et hormonproblem (primær hyperparathyroidisme). Genetiske tester er tilgjengelige for begge disse lidelsene og bør utføres for alle avlshunder.

Mosjon

Keeshond trenger omtrent en time daglig mosjon, og denne travle hunden vil også trives i sin selvutnevnte rolle som vakthund, patruljerende rundt huset og hagen. Pass på at bjeffingen ikke forårsaker problemer med naboene, da den kan ha en tendens til å varsle om alt den hører når den er utendørs!

Ernæring

Hundens diett må ha den rette balansen mellom alle hovedgruppene av ernæring, inkludert konstant tilførsel av friskt vann. Det er også viktig å gjennomføre regelmessige kroppskontroller, for å sikre at hunden holder seg i toppform. Husk å mate den minst to ganger daglig og i samsvar med retningslinjene for det spesifikke fôret.

Stell

Den tykke pelsen er fyldig og kan være tidkrevende å holde i orden. Daglig børsting vil hindre floking og forhindre at pelsen blir uhåndterlig og et evig slit.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.