Chinese Crested

Chinese Crested

Det finnes to varianter av kinesisk nakenhund (chinese crested): hårløs (med tuster av hår på hode, ben og hale) og powderpuff, som har dobbel pels med langt, mykt hår. Rasen har også to ulike kroppstyper: en finbenet med et mer sart utseende, og en tyngre, mer kompekt type. Den ideelle høyden for voksne hanner er 28–33 cm og for tisper 23–30 cm. De bør ikke overstige 5,4 kg i vekt når de er fullvoksne. Pelsen kommer i mange farger og kombinasjoner.

 • Hunder som egner seg for personer med litt erfaring
 • Noe trening påkrevd
 • Jeg liker rolige spaserturer
 • Moderat mosjon
 • Liten hund
 • Lite sikling
 • Krever stell av pelsen annenhver dag
 • Allergivennlig rase
 • Snakksalig og pratsom hund
 • Vakthund. Bjeffer og varsler
 • Fabelaktig sammen med andre kjæledyr
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre barn

Opprinnelse

Den nøyaktige opprinnelsen til kinesisk nakenhund er ikke kjent, men man antar at den ble utviklet fra hårløse hunder i Afrika, som ble paret med miniatyrhunder av kineserne for å produsere en liten, hårløs selskapshund. Den sies å ha blitt eid av de kongelige i Han-dynastiet, og at den ble brukt til å vokte skatter. Rasen ble også brukt som vakthund. Kinesiske sjømenn tok rasen med seg rundt om i verden, der den større kinesiske nakenhunden hjalp til med å kontrollere skipets rottebestand. Oppdagelsesmenn har funnet tegn på eksemplarer av rasen i Mexico og andre deler av Sentral- og Sør-Amerika på 1500-tallet.

Personlighet

Kinesisk nakenhund er en glad, vennlig, godmodig rase som trives i menneskelig selskap, og som misliker å være alene for lenge av gangen. Den har en leken natur og er aldri lykkeligere enn når den er på fanget til sine kjære.

Helse

Kinesisk nakenhund kan være disponert for hudproblemer og solbrenthet. Som andre små raser kan de lide av kneskåler som faller ut av ledd, og som mange raser kan arvelige øyesykdommer oppstå. Øyetesting er derfor anbefalt.

Mosjon

Dette er en liten rase som ikke trenger veldig mye mosjon – rundt 30 minutter om dagen vil være tilstrekkelig.

Ernæring

Miniatyrhunder har rask metabolisme, noe som betyr at de forbrenner energi raskt, selv om deres små mager betyr at de må spise lite og ofte. Mat til små raser er spesielt designet med passende nivåer av sentrale næringsstoffer og mindre biter som passer for små munner. Dette oppmuntrer også til tygging og forbedrer fordøyelsen.

Stell

Pulverpuff-variantens lange pels må stelles en eller to ganger i uken. Den hårløse typen må få halen, sokkene og kammen stelt. Huden må fuktes hvis den blir tørr, og den vil trenge beskyttelse mot solen. Vær oppmerksom på at det hårløse genet er forbundet med dårlig tanndannelse, og det er ikke uvanlig at tenner mangler på typen uten pels.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.