Lowchen (Little Lion Dog)

Lowchen (Little Lion Dog)

Dette er en av de største miniatyrrasene med en høyde på 25–33 cm og vekt 4–8 kg. Den lange, silkeaktige pelsen har den karakteristiske løveformen, med lang, mankelignende pels rundt brystet og forbena og kort trimming over bakbena. Pelsen kan ha hvilken som helst farge eller kombinasjon av farger.

 • Hund som egner seg for førstegangseiere
 • Grunnleggende trening påkrevd
 • Jeg liker rolige spaserturer
 • Liker å gå i en halv time om dagen
 • Liten hund
 • Lite sikling
 • Krever stell av pelsen annenhver dag
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Svært høylydt
 • Vakthund. Bjeffer og varsler
 • Fabelaktig sammen med andre kjæledyr
 • Flott familiehund

Opprinnelse

Løwchen kalles ofte for "liten løvehund" på grunn av den tradisjonelle pelstrimmingen, men rasens opprinnelse er ikke kjent. Den har lenge vært ansett som en rase i bichons-familien som oppstod ved Middelhavet og ble funnet i Lyon-regionen i Sør-Frankrike. En annen teori er at Løwchen faktisk er fra Tyskland og muligens avledet fra en hund av tibetansk terrier-type. Det vi vet, er at en lignende hund har vært i Europa siden 1500-tallet. Dette var en gang den sjeldneste hunden i verden – i 1969 var det bare 40 hunder. Løwchen er ikke lenger på randen av utryddelse, men er fortsatt ganske sjelden.

Personlighet

Løwchen er en glad, leken, hengiven hund som iblant kan være svært beskyttende overfor sine kjære. Tidlig sosialisering er derfor spesielt viktig. Den er årvåken for omgivelsene og har en tendens til å være høylytt, så den må trenes slik at den ikke bjeffer ved den minste lyd.

Helse

Som mange andre små raser kan de lide av kneskåler som kommer ut av ledd.

Mosjon

Løwchen trenger ikke veldig mye daglig mosjon – omtrent en halv time vil holde den fornøyd, selv om den er i stand til mer hvis du kan tilby det. Dette er en smart hund som også setter pris på trening.

Ernæring

Små hunder har rask metabolisme, noe som betyr at de forbrenner energi raskt, selv om deres små mager betyr at de må spise lite og ofte. Mat til små raser er spesielt designet med passende nivåer av sentrale næringsstoffer og mindre biter som passer for små munner. Dette oppmuntrer også til tygging og forbedrer fordøyelsen.

Stell

Løwchen har et enkelt pelslag med langt, bølgete, silkeaktig hår, som må børstes to eller tre ganger i uken. Pelsen klippes fra det siste ribbenet og over bakbena, med en dusk igjen på den siste tredjedel av halen, og også på føttene (fra over ankelen). Oppdretteren vil gi deg fullstendig informasjon om pelsstellet.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.