Norwich terrier

Norwich Terrier

Norwich terrier er en av de minste av dagens terriere. De har en stri, hard, værbestandig pels som kommer i rødt, hvete, svart og brun eller grå, og et revelignende ansikt med karakteristiske oppreiste ører. Ideelt sett skal disse terrierne ha en høyde på 25 cm opp til manken og veie ca. 4–5 kg.

 • Hund som egner seg for førstegangseiere
 • Noe trening påkrevd
 • Jeg liker aktive turer
 • Moderat mosjon
 • Liten hund
 • Lite sikling
 • Krever stell én gang i uken
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Snakksalig og pratsom hund
 • Vakthund. Bjeffer og varsler
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre barn

Opprinnelse

Norwich terrier har eksistert som rase i over 100 år. Forfedrene til denne lille hunden kan ha inkludert borderterrier og dens forfedre, cairn terrier og en rød terrier fra Irland. På slutten av 1800-tallet var de populære blant studentene ved Cambridge University og ble etter hvert deres maskot. Noen av disse hundene hadde oppreiste spisse ører, og andre hadde ører som hang nedover nært til hodet. I 1965 ble typen med hengende ører omdøpt til norfolk terrier.

Personlighet

Norwich terrier er livlige og vennlige små hunder som kan være litt egenrådige til tider. De kommer godt overens med større barn, og mange aktive eldre ser ut til å like denne rasen. De bør sosialiseres fra tidlig alder, spesielt med katter, da de ellers vil jage dem så snart de får sjansen.

Helse

Norwich terrier er generelt en sunn, hardfør hund med få helseproblemer

Mosjon

Omtrent en time mosjon kreves daglig for en voksen norwich terrier, som elsker utendørslivet. Det er ingenting den liker bedre enn å få lov til å grave i flere timer, så en hundegrop til graving vil være svært populært og kan redde hagen din fra å bli fullstendig utgravd!

Ernæring

Små hunder har rask metabolisme, noe som betyr at de forbrenner energi raskt, selv om deres små mager betyr at de må spise lite og ofte. Mat til små raser er spesielt designet med passende nivåer av sentrale næringsstoffer og mindre biter som passer for små munner. Dette oppmuntrer også til tygging og forbedrer fordøyelsen.

Stell

Den harde, stri pelsen er relativt enkel å holde i god stand med en god gjennombørsting en eller to ganger i uken. Pelsen må også håndplukkes to ganger i året. En profesjonell hundefrisør eller oppdretter vil kunne gi råd om dette.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.