Old english sheepdog

Old English Sheepdog
Old english sheepdog er en særegen rase med en lang, rufsete pels som dekker den tette kroppen. Øynene ser ut til å være fullstendig dekket, men synet hemmes aldri. Old english sheepdog kan komme i enhver nyanse av grått eller blått med eller uten hvite merker. Voksne hanner har en høyde på 61 cm eller mer og veier fra 30 - 50 kg; voksne tisper er 56 cm høye eller mer og veier fra 35 - 40 kg.
 • Hund som egner seg for eier med erfaring
 • Noe trening påkrevd
 • Jeg liker aktive turer
 • Liker å gå i en til to timer om dagen
 • Stor hund
 • Noe sikling
 • Krever daglig pelsstell
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Snakksalig og pratsom hund
 • Vakthund. Bjeffer og varsler
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre barn

Opprinnelse

Old english sheepdog oppstod dukket opp i England på midten av 1700-tallet og er sannsynligvis i familie med gamle herdehunder som bergamasco, beardie, briard og armant. Kallenavnet "bobtail" er sentralt i rasens historie. I England ble det på 1700-tallet gitt skattefritak for gjeterhunder som hjalp til med å drive flokkene til markedet. For å merke disse hundene ble halene kuttet av. Old english sheepdog var utmerkede til denne jobben på grunn av deres iver og vannavstøtende pels. Pelsen ble kuttet av årlig sammen med sauene, og bøndenes koner spant varme klær av både hundepels og saueull.

Personlighet

Old english sheepdog er glade utadvendte hunder, og er derfor populære familiehunder. De har vanligvis et vennlig vesen, men kan bli nokså oppspilt under lek, så man må være forsiktig når det er små barn i nærheten. De vil delta i alle mulige aktiviteter med stor entusiasme. De er fryktløse og er utmerkede vakthunder, særlig med deres høye bjeff. Tidlig trening er avgjørende for å kontrollere rasens noe voldsomme oppførsel.

Helse

Som mange raser kan old english sheepdog lide av ulike arvelige øyesykdommer og hoftedysplasi (en tilstand som kan føre til bevegelsesproblemer). Test av øyne og vurdering av hofter før avl er derfor viktig.

Mosjon

Old english sheepdog trenger eiere som har tid til å gi dem mye mosjon, men de må behandles varsomt som valper, slik at ingen hofteproblemer utvikles på grunn av overtrening.

Ernæring

Store hunderaser har større appetitt og trenger også en annen balanse mellom næringsstoffer, herunder mineraler og vitaminer, enn mindre raser. Old english sheepdog har en tendens til oppblåsthet og mageproblemer; mindre, hyppigere måltider kan bidra til å minimere denne risikoen i henhold til fôrets retningslinjer.

Stell

Regelmessig børsting hver uke er et must. Når Old english sheepdog-valper mister valpepelsen, er det viktig at du bruker tilstrekkelig tid på å sikre at den gamle pelsen ikke floker seg inn i den nye. Hvis pelsen går for lang tid uten stell, kan den bli så flokete at den eneste løsningen er å klippe den. Mange velger å klippe hunden to ganger i året for å få mindre pelsstell. Det å ha hunden i full pels krever ukentlig børsting og tar 2-3 timer. De røyter ikke som andre hunder, men jo oftere man børster pelsen jo mindre hår blir det i huset. Pelsen til en gammel engelsk sauebonde er frastøtende, noe som betyr at når skitt fra turen tørker, faller den av og havner på gulvet. Etter hver tur må potene sjekkes for å sikre at ingenting blir sittende fast i håret, og den rikelige pelsen kan føre til at bakdelen krever regelmessig rengjøring. Hele bad er vanligvis nødvendig 1-4 ganger i året.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.