Papillon

Papillon

Papillon er en glamorøs hund med et delikat utseende og med ører som ligner en sommerfugl eller en møll. Pelsen er lang og silkeaktig, og i hovedsak hvit med fargeflekker (se rasestandarden for detaljer). Pelsen er trefarget i hvit og svart med spesifikke brune merker. Voksne hunder har en høyde på 20–28 cm og veier rundt 3–5 kg.

 • Hund som egner seg for førstegangseiere
 • Grunnleggende trening påkrevd
 • Jeg liker rolige spaserturer
 • Mindre mosjon
 • Liten hund
 • Lite sikling
 • Krever stell av pelsen annenhver dag
 • Ikke-allergivennlig rase
 • Svært høylydt
 • Vakthund. Bjeffer og varsler
 • Fabelaktig sammen med andre kjæledyr
 • Flott familiehund

Opprinnelse

Toy spaniel-hunder i renessansemalerier har sterke likheter med Papillon-hunden, og rasen antas å ha utviklet seg i Frankrike eller Belgia. Papillon var en populær følgesvenn blant kongelige og adelen på kontinentet, og en sies til og med å ha blitt båret av Marie Antoinette da hun gikk til giljotinen. Rasens navn – som oversatt betyr "sommerfugl" – kommer fra de store ørene, som ser ut som en sommerfugl med utstrakte vinger. Hvis en hund har hengende ører, kalles den "phalène" (som oversatt betyr "møll").

Personlighet

Dette er en våken, vennlig, energisk liten hund, og er en givende, kjærlig følgesvenn som liker å delta i familieaktiviteter og å kose på fanget!

Helse

Som mange andre små raser kan papillon lide av kneskåler som kommer ut av ledd. Som for mange raser kan arvelige øyesykdommer oppstå, og derfor anbefales øyetesting.

Mosjon

Papillon trenger omtrent en halv times mosjon per dag, selv om den gjerne tar mer hvis du kan tilby det. For størrelsen er den overraskende energisk og har konkurrert i agility med stor suksess.

Ernæring

Miniatyrhunder har rask metabolisme, noe som betyr at de forbrenner energi raskt, selv om deres små mager betyr at de må spise lite og ofte. Mat til små raser er spesielt designet med passende nivåer av sentrale næringsstoffer og mindre biter som passer for små munner. Dette oppmuntrer også til tygging og forbedrer fordøyelsen.

Stell

Den fyldige, lande, silkeaktige pelsen må stelles to eller tre ganger i uken for å holde seg uten floker.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.