Portuguese Water Dog

Portuguese Water Dog

Portugisisk vannhund er en rektangulær, mellomstor, muskuløs hund som kommer i to pelstyper: den ene med ganske langt bølget hår og den andre med kortere, harde hår med tettere krøller. Utstillingshunder klippes (på nesen, bakparten og en del av halen). Pelsen kommer i svart, hvit, brun, svart og hvit, og brun og hvit. Voksne hanner har en høyde på 50–57 cm og veier 19–25 kg, og tispene er 43–52 cm høye og veier 16–22 kg.

 • Hund som egner seg for eier med erfaring
 • Noe trening påkrevd
 • Jeg liker energiske turer
 • Liker å gå i mer enn to timer om dagen
 • Mellomstor hund
 • Lite sikling
 • Krever stell av pelsen annenhver dag
 • Allergivennlig rase
 • Snakksalig og pratsom hund
 • Vakthund. Bjeffer og varsler
 • Kan trenge trening for å komme overens med andre kjæledyr
 • Flott familiehund

Opprinnelse

Den første nedtegningen av en svartpelset, rufsete hund som ligner den portugisiske vannhunden, dateres tilbake til rundt 1100-tallet. De ble avlet frem for å hjelpe fiskerne med å hente nett og hjelpe til med annet arbeid i vannet, for eksempel å bringe et nett til en annen båt. Den ville også beskytte båten når det var nødvendig. Portugisisk vannhund ble mindre populær på 1960-tallet etter hvert som fiskemetodene endret seg og den ikke lenger var nødvendig, men interessen for rasen som utstillingshund og familiekamerat erstattet senere dens tradisjonelle fiskerolle.

Personlighet

Portugisisk vannhund har et jevnt lynne og er en aktiv hund som er dristig og rask til å lære. Den er lojal og årvåken, og er en god vakthund i hjemmet, og selv om den kan være nokså sta hvis den ikke motiveres på riktig måte, er den vanligvis lydig overfor sine kjære.

Helse

Som mange raser kan portugisisk vannhund lide av arvelige øyesykdommer og hoftedysplasi (en tilstand som kan føre til bevegelsesproblemer). Test av øyne og vurdering av hofter før avl er derfor viktig. De bør også bli DNA-testet for en sjelden, men alvorlig arvelig hjertesykdom som kan oppstå i rasen.

Mosjon

Portugisisk vannhund trenger minst en time daglig mosjon, helst mye mer. Ikke overraskende er dette en ekte vannymfe som ikke bare svømmer, men som også liker et skikkelig dykk! Sørg for å ha hunden i bånd i områder der vannet ikke er trygt (f.eks. på frosne innsjøer).

Ernæring

Hundens diett må ha den rette balansen mellom alle hovedgruppene av ernæring, inkludert konstant tilførsel av friskt vann. Det er også viktig å gjennomføre regelmessige kroppskontroller, for å sikre at hunden holder seg i toppform. Husk å mate den minst to ganger daglig og i samsvar med retningslinjene for det spesifikke fôret.

Stell

Som allerede beskrevet har portugisisk vannhund to hårtyper. Begge trenger regelmessig pelsstell samt trimming og regelmessig klipping for utstillingshunder. Mange hunder klippes helt kort i en attraktiv "valpelignende" trimming. Oppdretteren vil informere om de fullstendige detaljene for pelsstell når du kjøper valpen, eller du kan selvsagt bruke en profesjonell hundefrisør, selv om dette kommer med en ekstra kostnad.

Beste hunderaser for barn

Selv om mange hunder tradisjonelt blir ansett som flinke med barn, må alle hunder og barn lære hvordan de kan samhandle best mulig – og å respektere hverandre og være trygge sammen. Likevel bør hunder og småbarn aldri være alene sammen, og voksne bør følge med på all interaksjon mellom dem.

hund

Er dette den rette rasen for deg?

Alle hunder har sin egen, unike personlighet, men enkelte instinkter og atferdstrekk er medfødt. Prøv rasevelgeren vår, og finn ut hvilke hunderaser som best passer dine preferanser og din livsstil. Hvis du og hunden liker de samme tingene vil det være større sjanse for at dere får et lykkelig og rikt liv sammen

Hva du så kan tenke på

Adopsjon

Det er utrolig tilfredsstillende å adoptere en hund fra et dyremottak eller et omplasseringssenter. Det betyr ofte å tilby hunden et nytt liv. Det er mange hunder som venter på et kjærlig og fast hjem. Anerkjente sentre vil være svært nøye med å tilpasse riktig hund til rett person. Staben lærer så mye de kan om hundene de får inn, og vil bruke tid på å bli kjent med deg, familien din og livsstilen du/dere har før de matcher deg med noen av hundene de har. De vil også gi deg råd og besvare eventuelle spørsmål du måtte ha før og etter adopsjonen. Klikk her for mer informasjon.

Finne en god oppdretter

Hvis du har bestemt deg for en rasevalp, er det best å finne en kjent oppdretter. Ta kontakt med Kennelklubben eller en raseklubbsekretær som kan ha en liste over tilgjengelige kull, eller som kan sette deg i kontakt med oppdrettere i området der du bor. Forsøk å velge en oppdretter som er del av Kennelklubbens garanterte oppdrettsplan. Besøk hundeutstillinger for å møte oppdrettere personlig og spørre om tilgjengelige valper for rasen du har valgt.

Ønske hunden velkommen hjem

Dette er en utrolig spennende tid, uansett om du kommer hjem med en liten valp eller om du gir en voksen hund et nytt hjem. Mens du venter på den store dagen, kan du trenge noe å konsentrere deg om. Heldigvis er det en del ting du må ordne før du ønsker nykomlingen velkommen hjem.